Acasă Actualitate Victor Neumann – noul director al Muzeului de Artă din Timişoara, a...

Victor Neumann – noul director al Muzeului de Artă din Timişoara, a primit votul consilierilor judeţeni

DISTRIBUIȚI

neumann“Muzeul de Artă sper să fie o instituţie fanion a acestui judeţ”, a spus Neumann, în faţa consilierilor judeţeni din Timiş

Victor Neumann este noul director al Muzeului de Artă din Timişoara. Marcel Tolcea şi-a pierdut funcţia de director al Muzeului de Artă din Timişoara după ce a fost vizitat de o comisie de la Consiliul Judeţean Timiş, care i-a dat nota 5,89. Tolcea a contestat această notă. În urma concursului care a avut loc pentru ocuparea postului la Muzeul de Artă a fost declarat câştigător Victor Neumann.

„Îl rog să facă în aşa fel încât Muzeul de Artă să fie la înălţimea aşteptării timişorenilor. Vă şi propun astăzi ca prin votul pe care vi-l dăm să faceţi parte din echipa consiliului judeţean care se ocupă de promovarea Timişoarei la titlul de Capitală Culturală Europeană în anul 2021. Vă urez să aveţi un mandat cât mai lung pentru cultura judeţului Timiş”, a spus Titu Bojin, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş. „Vă mulţumesc pentru învestirea în această funcţie. Am observat că există o mare atenţie pentru instituţie şi pentru cei care se ocupă de viaţa muzeului. Muzeul de Artă sper să fie o instituţie fanion a acestui judeţ”, a spus Neumann, în faţa consilierilor judeţeni din Timiş.

Neumann – istoric şi filozof

Victor Neumann este istoric și filozof al culturii, profesor de istoria modernă a României și istoria modernă a Europei la Facultatea de Litere, Istorie și Teologie a Universității de Vest din Timișoara. Este co-fondator – împreună cu profesorul Armin Heinen de la Universitatea din Aachen – și director (din 2008) al Școlii Doctorale Internaționale de Istorie Conceptuală „Reinhart Koselleck” din cadrul Universității de Vest din Timișoara. Domenii de cercetare: istoria României și istoria Europei Centrale și de Sud-Est; istorie conceptuală; teoria și filozofia istoriei. Este autorul unor cărți de referință în domeniul istoriei și al teoriei istoriei, contribuind cu articole și studii la numeroase reviste științifice și volume colective de prestigiu din România și din lume (SUA, Marea Britanie, Germania, Franța, Ungaria, Serbia, Bulgaria, Israel); comunicări științifice la importante simpozioane și congrese naționale și internaționale; keynote speaker al unor conferințe științifice internaționale. A primit premii și distincții pentru merite deosebite în activitatea științifică, didactică și artistică.

 

Comentarii

comentarii