Acasă Actualitate video – George Simion, președintele AUR, ar fi dorit o întrevedere cu...

video – George Simion, președintele AUR, ar fi dorit o întrevedere cu primarul Fritz

DISTRIBUIȚI

Vizita președintelui Alianței pentru Unitatea Românilor (AUR) la Timișoara, George Simion, vineri, 14 ianuarie, a atras în Piața Victoriei din centrul orașului, sute de oameni.

Cu acest prilej, sloganurile care au răsunat pe străzile orașului în urmă cu 32 de ani, la Revoluția din Decembrie 1989, s-au auzit iarăși strigate de cetățeni : ”Libertate de iubim, ori învingem, ori murim!”, ”Libertate!”, ”Cinste lor, cinste lor, cinste eroilor!”, sau ”Ale, Ale, o dorință sinceră, România liberă!” sau altele noi ”Românii, noi românii, noi suntem stăpânii!”

Foarte mulți timișoreni au dorit să se fotografieze cu el, să îl îmbrățișeze și i-au cerut să îi înscrie în partid. Oamenii l-au primit cu mare entuziasm și și-au declarat susținerea în viitoarele alegeri. Au fost și voci din public care l-au îndemnat să candideze la președinția România, ca o mare șansă pentru țară de a lupta împotrivă neomarxiștilor și globaliștilor care pun în pericol stabilitatea României. Unii cetățeni i s-au plâns de prețurile mari la anergie, la gaz și la alimente, iar salariile sau pensiile sunt prea mici și ei nu își pot plăti facturile.

Simion a avut o întrevedere scurtă și cu ÎPSS Ion, mitropolitul Banatului.

George Simion, alături de timișoreni, a făcut și o poză de grup la monumentul din fața Catedralei Mitropolitane, apoi, cei prezenți au încercat să se întâlnească cu reprezentanții USR, din cadrul Primăriei Timișoara. Pe tot parcursul drumului, protestatarii au strigat ”Fritz nu uita, Timișoara nu-i a ta!”

Din păcate, ușile din față ș din spate ale instituției au fost închise. Cu greu a fost identificată o altă intrare pe unde George Simion și ceilalți membri AUR au reușit să pătrundă înăuntru, apoi, după câteva minute, ei au ieșit, fiindcă nu au avut cu cine să discute, așa cum spuneau ei.

George Simion a declarat pentru Ziua de Vest următoarele: ”Suntem în Timișoara pentru a strânge semnături să îl dăm jos pe primul turist al țării, pe domnul Iohannis. Suntem bucuroși că avem și o vreme frumoasă, așa cum a fost întotdeauna de când vizitez capitala Banatului”.

 

Eu vin din 2005 la comemorările eroilor de la revoluție, care au loc aici și întotdeauna am fost primit cu mare entuziasm de oameni. Ne bucurăm că și bănățenii sunt în asentimentul celorlalți români. Vrem să mergem până la capăt să facem dreptate, fiindcă revoluția din 1989 nu a fost dusă până la capăt și nu ni s-a făcut dreptate. Acesta este rolul AUR: să facă dreptate!

Aici, în Banat, am mai fost la Sânnicolau, la Jimbolia, mergem la Recaș, la Lugoj, la Buziaș. Încercăm să ajungem în cât mai multe locuri să ne întâlnim direct cu oamenii, dar și să dialogăm cu autoritățile locale. Am dorit să discutăm și cu reprezentanții Primăriei Timișoara, fiindcă sunt probleme mari în oraș, de când a venit administrația Fritz”.

Care este următorul obiectiv al AUR?

”Alegeri anticipate și să îl dăm jos pe Iohannis!”, a concluzionat George Simion, vineri 14 ianuarie 2022, la Timișoara.

 

Încercarea de a intra în relație cu primarul Fritz nu a fost prietenoasă, din păcate, iar primarul Dominic Fritz se declară șocat și comunică următoarele:

„O bandă de membri și simpatizanți AUR, în frunte cu George Simion, aduși la Timișoara cu autocarul, împreună cu organizația Noua Dreaptă din Mehedinți, au pătruns în mod ilegal în sediul Primăriei, prin forță fizică. Scopul acestor bande a fost să creeze haos și panică în instituție și printre timișorenii care aveau treburi legitime de rezolvat la Primărie.

Este inadmisibil că Jandarmeria și Poliția Locală au asistat impotente la acest act violent.

Asaltul bandelor lui George Simion asupra instituțiilor democratice ale statului, prin tupeu și intimidare, nu are legătură cu libertatea de exprimare și ne oferă o pre-vizionare a ceea ce se poate întâmpla cu România, dacă rămânem impasibili la acest fenomen.

Accept dreptul oricui de a protesta atât timp cât acest lucru se desfășoară pașnic, fără a pătrunde, prin violență, în Primăria Timișoara, în oricare altă primărie din țară, în instituțiile statului.

Cer instituțiilor abilitate să îi identifice pe cei care au încălcat legea și să îi sancționeze pentru a preveni repetarea acestui act, în altă parte. Am declanșat o anchetă la Poliția Locală, pentru a afla de ce forțele de ordine au permis acțiunea de azi, și mă aștept ca și la Jandarmerie să-și verifice procedurile. De asemenea, partidele aflate la guvernare, PSD și PNL, au datoria să condamne politic ceea ce s-a întâmplat în Timișoara.

Un lucru să fie clar: pe mine nu mă intimidează aceste violențe anti-democratice. Doar îmi întăresc convingerea că trebuie să luptăm, mai mult decât oricând, pentru valorile noastre. Timișoara este și va rămâne un oraș al respectului și bunului simț, multicultural și deschis, unde xenofobia și violența anarhică nu au ce căuta,” spune primarul Dominic Fritz

Comentarii

comentarii