Acasă Actualitate Vietnamezii din Timișoara, acuzați că prind popândăi pentru a-i mânca – foto....

Vietnamezii din Timișoara, acuzați că prind popândăi pentru a-i mânca – foto. UPDATE: Agenţii de la Poliţia Animalelor au început cercetările.

DISTRIBUIȚI

Mai mulți cetățeni vietnamezi, care locuiesc în căminul fabricii Smithfield de pe strada Polonă din Timișoara, au fost filmați în timp ce săpau, pe un câmp din zonă și prindeau popândăi. 

Informația a ajuns la Anamaria Manolea, președintele Asociației pentru susținerea, promovarea și aplicarea drepturilor animalelor (A.S.P.A.D.A.), care a făcut un denunț penal la poliție.

Aceasta  solicită anchetarea săvârșirii unor acte de cruzime și rele tratamente împotriva animalelor, uciderea cu intenție și fără drept, braconaj a unor specii protejate de lege, specia Popândău. Anamaria Manolea a anunțat și Garda de mediu Timiș.

În fapt, în 26.03.2023, Manolea arată că a primit un mesaj de la fotograful C.B., care o anunța că un coleg a surprins fotografiind în zonă în mai multe rânduri un grup de vietnamezi care prindeau popândăii pentru a-i consuma.

„Acolo unde au fost filmați vietnamezii e o zonă în care s-ar afla vreo 2.000 de popândăi. E pe strada Torino. Se vede pe filmare că prind popândăii și îi pun într-un bidon de plastic. Ce ar putea să facă ei, îi mănâncă, în mod cert. La e ceva obișnuit. Nu e primul caz de acest gen. A fost un caz șa Dumbrăvița, de unde dispăreau pisicile din Dumbrăvița. În zonă erau muncitori din Vietnam. Apoi, tot așa au fost prinși vietnamezii la braconaj de fazani și iepuri. Se văd pe camere. Sunt angajații de la fabrica Semaco. Un paznic de acolo m-a căutat să-mi spună că dispar câinii, că a văzut cum jumuleau câinii”, a declarat Anamaria Manolea.

UPDATE: Agenţii de la Poliţia Animalelor au început cercetările.
 
”La data de 28 martie 2023, la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Timiş a fost înregistrată o sesizare ce priveşte acte de braconaj a unor specii protejate de lege. Poliţiştii Biroului pentru Protecţia Animalelor efectuează verificări pentru stabilirea situaţiei de fapt şi dispunerea măsurilor legale”, au transmis reprezentanţii IPJ Timiş.

Comentarii

comentarii