Acasă Actualitate Viitoarea parcare supraetajată cu 150 de locuri din zona Gării de Nord...

Viitoarea parcare supraetajată cu 150 de locuri din zona Gării de Nord are executant pentru studiu de fezabilitate

DISTRIBUIȚI

Aproape 200.000 de lei va plăti Timișoara, din bugetul departamentului Timpark, pentru realizarea studiului de fezabilitate aferent ridicării unei parcări supraetajate ăn zona unde se află Gara de Nord, în spatele blocurilor de pe Dragalina și Titulescu. Contractul a fost atribuit unei firme din București care pare a fi una ”sănătoasă”, are o cifră de afaceri de peste zece milioane de lei și 45 de angajați.

Viitoarea parcare ar urma să aibă parter, două etaje și terasă circulabilă. Investiția va fi realizată în spatele blocurilor de pe bulevardul General Ion Dragalina și de pe strada Splaiul Nicolae Titulescu, unde se află mai multe garaje. Numărul estimat al locurilor de parcare nou create este de 150, însă acesta poate crește în funcție de scenariile de mobilare permise de teren.

Investiția nu se limitează doar la construirea unei parcări multietajate, ci vizează o revitalizare a zonei în beneficiul comunității. Astfel, proiectul include amenajări care să permită accesul la parcare, locuri de joacă pentru copii, spații verzi, rastele pentru biciclete și iluminat public.

Iar dacă cei de la CFR fac o piațetă nouă în fața gării, și Primăria Timișoara are în curs de elaborare documentația pentru a reabilita piațeta aflată vis-a-vis de Gara de Nord.

Valoarea contractului de proiectare a parcării multietajate este de 192.547,95 lei (TVA inclus), iar finanțarea este asigurată din bugetul TimPark. Câștigătorul licitației este Arcadia AEN Architecture & PM SRL, care are la dispoziție 165 zile calendaristice din momentul încheierii contractului pentru predarea tuturor documentațiilor. Dacă toate procedurile decurg normal, construcția propriu-zisă începe în a doua parte a anului viitor.

Comentarii

comentarii