Acasă Actualitate Viorel Coifan despre fosta fabrică de oțet din Margina: „Eu nu pot...

Viorel Coifan despre fosta fabrică de oțet din Margina: „Eu nu pot admite ca român să asist cu neputință la dărâmarea unor obiective”

1431
DISTRIBUIȚI

Când ieși sau intri pe autostradă, în Timiș, la Margina, dai de o ruină – este fosta fabrică de oțet. Viorel Coifan, consilier județean PNL din Timiș, a adus în discuție această problemă și a cerut ca administrația județeană se se implice pentru a găsi o soluție pentru ca acea clădire să nu fie demolată.

Unii consilieri județeni din Timiș au spus că firma care deține acum această clădire are în plan demolarea ei.

„De fiecare dată când mergem la Margina trecem pe lângă acea ruină. Noi venim de la Făget spre Timișoara și vedem ruina aceea. Doar ca imagine, pentru că noi vrem să arătăm că ne pasă, nu ca și casa lui Brâncuși care s-a prăbușit, ca și casa lui Muhle. E important pentru istorie și cultură. Un monument de arhitectură industrială. Dacă firma e „de demolare” o demolează și noi punem o placă din aceea că aici a fost un monument arhitectonic. Nu ne băgăm deloc pentru că cineva își bate joc de noi… Eu nu pot admite ca român să asist cu neputință la dărâmarea unor obiective, nu e ceva deosebit, dar dă culoare Timișului”, a spus Viorel Coifan în plenul CJ Timiș.

Președintele CJ Timiș a spus că firma care deține fosta fabrică de oțet de la Margina nu a înaintat către primărie un posibil proiect de conservare pentru acea locație.

„Nu este momnument istoric, nu pericilitează siguranța rutieră pe drumul național. Bineînțeles că noi am notificat primăria, în primă fază, care gestioenază activitatea, ne-au dat un răspuns cine este proprietarul, este o firmă privată, dar firma respectivă nu a înaintat către primărie un posibil proiect de conservare pentru acea locație. Deocamdată locația este în conservare și din păcate această sonservare duce la degradarea ei”, a spus Călin Dobra, președintele CJ Timiș.

Comentarii

comentarii