Acasă Cultura Where ART thou? Un eveniment al artelor, umanismului și tehnologiilor, la Teatrul...

Where ART thou? Un eveniment al artelor, umanismului și tehnologiilor, la Teatrul Maghiar Timișoara

340
DISTRIBUIȚI

Prezentarea și intervenția performativă “The Girl Who Never Was” a artistului Erik Bünger va avea loc, sâmbătă, 23 octombrie 2021, la sala Studio a Teatrului Maghiar de Stat “Csiky Gergely” Timișoara.

Evenimentul face parte din programul Where ART thou?, conceput ca un eveniment anual în jurul artelor, umanismului și tehnologiilor în care tehnologia este văzută deopotrivă ca metodă, instrument de creație și comunicare, producție artistică și sursă de inspirație.

Erik Bünger ne va ghida în cercetările sale prin prisma proiectului său performativ “The Girl That Never Was”.

În 2008, un cercetător american redescoperă urmele pierdute ale primei voci înregistrate vreodată: vocea în vârstă de 148 de ani a unei fetițe care cântă un cântec de leagăn în limba franceză. Un an mai târziu, un alt cercetător dezvăluie că fragmentul conține, de fapt, vocea unui bărbat. Această poveste devine punctul de plecare pentru o explorare a naturii contradictorii a vocii umane, a puterii vocii umane de a sfida orice categorii convenționale de adevăr și falsitate, trecut și prezent, bărbat și femeie. Cu cât încercăm mai mult să-i aducem la tăcere vocea, cu atât cântecul ei devine mai persistent.

Erik Bünger este un artist, scriitor și compozitor, a cărui activitate investighează relația dintre limbaj și concepte precum „voce”, „corp”, „imagine” și „natură”. În proiectele sale, el explorează modul în care astfel de concepte, devin viduri centrale în jurul cărora este construită realitatea noastră. Lucrările sale au fost prezentate în întreaga lume în locuri precum Centrul Pompidou din Paris, Colecția Wellcome din Londra, Centrul Lincoln din New York, KW din Berlin și Bienala Curitiba din Brazilia.

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile (35 de locuri). Rezervările se fac completând formularul de aici. Prezentarea va avea loc în limba engleză și va fi transmisă și live pe pagina noastră de facebook.

Where ART Thou? este un program Rezidența BRD Scena9, dezvoltat în parteneriat cu Amural Festival și Simultan Festival, finanțat prin Fundatia9 și rețeaua EUNIC din București. Cu sprijinul Ambasadei Suediei la București.

Un eveniment post Simultan Festival 2021 – Starea Instabilă a Lucrurilor, susținut de Primăria și Consiliul Local al Timișoarei prin Centrul de Proiecte.

Conform noilor reglementări COVID-19, organizarea evenimentului poate fi realizată cu participarea spectatorilor până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, dacă participanții sunt persoane vaccinate împotriva virusului SARS-Cov-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare sau persoane care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2.
Purtarea măștii de protecție este obligatorie.

 

Comentarii

comentarii