Acasă Actualitate Zeci de persoane din Timișoara au rămas fără ajutor social pentru că...

Zeci de persoane din Timișoara au rămas fără ajutor social pentru că sunt ”puturoase”

DISTRIBUIȚI

Nu au slujbă, cer ajutor social, dar când trebuie să lucreze pentru societate nu o fac. Datele oficiale legate de șomaj arată că în Timiș doar cine nu vrea nu găsește un job, iar datele Direcției de Asistență Socială din Primăria Timișoara o confirmă. Zeci de persoane au rămas fără ajutor social pentru că nu s-au prezentat la locurile unde au fost repartizare pentru a presta muncă în favoarea comunității.

Datele prezentate consilierilor locali care au aprobat, marți seara, numărul de ore de muncă necesar a fi prestate de acești beneficiari de ajutor social, în cursul anului precedent în evidență pentru acest ajutor financiar erau 89 de persoane, considerate apte de muncă. Cea mai mare parte a acestora, 55 au prestat muncă în favoarea comunității și i-au primit banii.

Dar, surpriză, 34 de persoane nu au vrut nici această muncă să o presteze și au rămas fără banii alocați. Dintre cei care au ”muncit”, cea mai mare parte au lucrat în cadrul Horticultura, la Căminul pentru Persoane Vârstnice „Inocețiu M. Klein”, respectiv la Centrul de Recuperare pentru Copiii cu Dizabilități „Podul Lung”, unde au prestat câte o persoană la fiecare instituție.

Nici anul acesta, doritorii de astfel de bani nu vor scăpa de muncă, ei vor avea de prestat între 20 și 40 de ore lunar. Iar lista cu ”slujbe” s-a extins, acum se poate presta și la Piețe SA, respectiv la Complexul de Servicii „Sf. Francisc” – Centrul pentru Persoane fără Adăpost.

Comentarii

comentarii