Acasă Actualitate Zi fatidică: Doi artiști ai Operei Naționale Române din Timișoara au murit...

Zi fatidică: Doi artiști ai Operei Naționale Române din Timișoara au murit duminică

499
DISTRIBUIȚI

Colectivul Operei Naționale Române din Timișoara a anunțat că duminică, 5 septembrie, s-a stins Diana Brustur-Tatu. Aceasta s-a născut în 28 ianuarie 1956 la Timișoara.

În 09.10.1975 se angajează la Opera de Stat Timişoara pe post de corist operă, în cadrul compartimentului cor, unde activează până la data de 21.06.2016, când se pensionează.

În cei peste 40 de ani de activitate, împreună cu ceilalţi membrii ai colectivului artistic, a desfășurat o intensă şi bogată activitate, atât în ţară, cât şi în străinătate în cadrul turneelor întreprinse de colectivul instituției noastre, contribuind la prestigiul necontestat al acesteia.

Înmormântarea va avea loc marți, 7 septembrie, de la ora 12,00 în Cimitirul din Calea Șagului, Capela 3.

Din păcate, în aceeași zi fatidică, a  venit și anunțul că s-a stins din viață Vasile Hojda, prim bariton al Operei.

Înzestrat cu calități actoricești și vocale alese, și-a dăruit scenei întreaga existență investind deopotrivă pasiune, sensibilitate, inteligență, respect și nelimitat devotament pentru idealul pe care l-a slujit cu credință.

Născut în 16.04.1932 la Vișeu de Sus, Vasile Hojda s-a angajat la Opera Națională Română din Timișoara, începând cu data de 15.06.1956 în cadrul compertimentului soliști vocali, unde a activat peste 40 de ani.

În tot acest timp a interpretat majoritatea rolurilor principale de bariton din repertoriul de operă și operetă, atât în țară, cât și în străinătate dintre care amintim: Figaro (Bărbierul din Sevilia), Contele Almaviva (Nunta lui Figaro), Contele de Luna (Trubadurul), Renato (Bal mascat), Don Carlo (Ernani), Alfio (Cavalleria rusticana), Amonasro (Aida), Silvio (Paiațe), Georges Germont (Traviata), Scarpia (Tosca), Nabucco (Nabucco), Escamilio (Carmen), Zurga (Pescuitorii de perle), Onegin (Evgheni Onegin), Barnaba (Gioconda), Sharpless (Madama Butterfly), Schaunard (Boema), Dr. Falke (Liliacul), Cascada (Văduva veselă), Colonelul Pickering (My Fair Lady), Feri bácsi (Silvia), Iotza (Contesa Maritza).

Comentarii

comentarii