Acasă Administraţie Ziua Gărzii de Mediu! Traseu demonstrativ cu vaporetto pe Bega 

Ziua Gărzii de Mediu! Traseu demonstrativ cu vaporetto pe Bega 

DISTRIBUIȚI

La Timișoara s-a sărbătorit „Ziua Gărzii Naționale de Mediu” și 20 de ani de la înființarea instituției, coroborat cu „Săptămâna Verde”, duminică.

Astfel, GNM SCJ Timiș a marcat evenimentul prin parcurgerea unui traseu educativ cu “vaporetto” pe canalul navigabil Bega, traseu cuprins între stația Catedrala Metropolitană Timișoara și Stația nodul hidrotehnic Sânmihaiu Român. Pe traseul parcurs, comisari GNM SCJ Timiș au  prezentat atât elevilor clasei a V-a E, de la Liceul Teoretic Grigore Moisil Timișoara, cât și părinților acestora,  cunoștințe despre natură și istoricul canalului navigabil Bega (cum și de ce a aparut canalul Bega). Totodată în stația nodul hidrotehnic Sânmihaiu Român, s-a vizitat barajul stăvilar și ecluza. De asemenea, reprezentanții ABA Banat au făcut o demonstrație de ecluzare a apei.

“Prezentările au inclus componente interactive, astfel încât să aducem elevii cât mai aproape de natură. Acțiunea s-a desfășurat cu sprijinul Societății de transport Public Timișoara-Secția Transport Naval și Administrației Bazinale de Apă Banat, cărora le mulțumim pe această cale.

De asemenea, pentru a marca „Săptămâna Verde” o parte dintre angajații GNM SCJ Timiș, au parcurs traseul educativ cu bicicleta pe “Pista de Biciclete Timișoara-Serbia”, traseu cuprins între Catedrala Metropolitană Timișoara și Stația Nodul Hidrotehnic Sânmihaiu Român. Pe traseu au conștientizat cetățenii care se deplasau cu bicicleta pe pistă cu privire la importanța conservării biodiversității de floră și faună”, a explicat comisar șef Luci Mușuroi.

 

Comentarii

comentarii