Acasă Actualitate Zona din centrul Timișoarei în care a fost găsit material radioactiv a...

Zona din centrul Timișoarei în care a fost găsit material radioactiv a fost securizată şi urmează să fie decontaminată

DISTRIBUIȚI

Zona în care a fost constatată o creştere a niveluli de radiaţii şi în care a fost găsit material radioactiv, situată în curtea Institutului de Igienă a Radiaţiilor din Timişoata, aparţinând Direcţiei de Sănătate Publică Timiş, va rămâne securizată.

Autorităţile mai spun că urmează să se facă decontaminarea zonei unde a fost găsit material radioactiv, de către o firmă specializată.

 O măsurătoare a indicat miercuri o creştere a nivelului de radiaţii în curtea Institutului de Igienă a Radiaţiilor al Direcţiei de Sănătate Publică Timiş de pe strada Victor Babeş din Timişoara, aflată în apropiere de centrul Timişoarei.

Poliţiştii au luat probe şi fac cercetări pentru nerespectarea regimului materialelor nucleare sau al altor materii radioactive.

 ”Poliţiştii Serviciului Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul I.P.J Timiş efectuează cercetări in rem sub aspectul săvârşirii infracţiunii de nerespectarea regimului materialelor nucleare sau al altor materii radioactive, întrucât în curtea Laboratorului de Igiena a Radiaţiilor de pe strada Victor Babeş din Timişoara ar fi fost identificată prezenţa unei surse de radiaţii”, a transmis şi IPJ Timiş.

”Materialul radioactiv se află în curtea Laboratorului de Igienă a Radiaţiilor de pe strada Victor Babeş din Timişoara. Cercetarea radiologică s-a efectuat în prezenţa şi sub îndrumarea inspectorului CNCAN (Comisia Naţională pentru Controlul Activităţilor Nucleare)”, a transmis ISU Timiş.

Sursa: News.ro

Comentarii

comentarii