Acasă Actualitate 100 de oameni au protestat la trecerea de pietoni „criminală”. Se cere...

100 de oameni au protestat la trecerea de pietoni „criminală”. Se cere intervenția urgentă a autorităților statului – Video

1696
DISTRIBUIȚI

Aproape 100 de persoane s-au adunat sâmbătă seara la trecerea de pietoni de la DHS, intersecția cu Sântandrei. Acolo, în urmă cu două zile un timișorean a fost lovit mortal de o mașină în timp ce traversa pe zebră. Majoritatea oamenilor sunt din Sântandrei și Deva. Ei cer ca autoritățile statului să intervină de urgență, pentru ca intersecția respectivă să fie semnalizată adecvat.

Oamenii au traversat înșiruiți pe zebră, de mai multe ori, cu lumânări aprinse în mâini și sub urletele stridente ale claxoanelor mașinilor. Pe DN 7 se formau cozi de autovehicule pe kilometri întregi.

La protest au participat rude ale persoanelor decedate pe zebra „criminală”, dar și victime care au supraviețuit accidentelor rutiere produse în acel loc. Printre acestea este și Ioan Băda din Sântandrei.

„Veneam cu autobuzul de la Simeria și am coborât în stația de lângă zebră. Un TIR a trecut și după aceea a trecut o mașină mică cu numere de Galați care m-a lovit. Am fost aruncat pe sensul opus de mers. Eram conștient”, spune Ioan Băda.

Oamenii vor continua să protesteze până când vor primi un răspuns ferm la cererile lor de la autoritățile statului.

„Ne vom întâlni în fiecare seară aici, până se va auzi și se va sesiza careva care poate să rezolve problema. Oamenii vin aici pentru că sunt sătui de aceste tragedii. Nu vrem să obstrucționăm traficul, nu vrem să facem rău nimănui. Vrem să nu mai moară nimeni”, spune Daniela Zaharie, fiica bărbatului ucis în tragedia din 8 noiembrie.

Intersecția dintre DN7 cu drumurile către Sântandrei și Săulești este extrem de periculoasă, lângă trecerea de pietoni fiind și o stație de autobuz, fără să existe un marcaj în acest sens. 

„Suntem revoltați pentru că este o intersecție unde viteza nu este limitată. Viteza legală este 100 de kilometri pe oră. E o intersecție cu o intrare într-un sat destul de populat. E un loc periculos pentru traversare. În decurs de câțiva ani au murit mulți oameni aici, avem cifre că ar fi între șapte și 11 victime. Trebuie să se facă un sens giratoriu, un semafor. Sunt din Deva, vin frecvent aici, știu cum e intersecția asta. E dezorganizată, iar stația de autobuz este în așa fel plasată, încât blochează o bandă. Oamenii debarcă pe carosabil, nu există refugiu, nu există indicator că e stație de autobuz. Vin microbuzele de la Simeria și opresc aici. Coboară și urcă oamenii în plină stradă”, a declarat Horia Zaharie.

Revolta oamenilor a plecat de la ultima tragedie petrecută în 8 noiembrie. Un bărbat de 76 de ani a fost lovit mortal de un șofer de 29 de ani din Cristur în timp ce traversa strada. Șoferul le-a declarat polițiștilor că nu a văzut pietonul și nu a avut timp să-l evite.

Sursa: ziardehunedoara.ro

Comentarii

comentarii