Acasă Administraţie 200 de insule ecologice digitalizate, în valoare de peste 12 milioane de...

200 de insule ecologice digitalizate, în valoare de peste 12 milioane de lei, la Arad

DISTRIBUIȚI

Doar la Arad! Ilie Cheșa, viceprimarul Aradului, a avut trei tineri alături de el, în cadrul campaniei „Viceprimar pentru o zi“, pe Săvoiu Diana, Dorobanțu Bogdan și Komalpreet Kaur.

Printre altele, viceprimarul Cheșa a discutat despre importanța fondurilor europene în administrația locală și, cu această ocazie, le-a prezentat unul dintre proiectele Primăriei Arad finanțate prin PNRR.

Este vorba despre „Insulele ecologice digitalizate“, un proiect în valoare nerambursabilă de peste 12 milioane de lei, lansat recent de Primăria Arad.

“Prin acest proiect dorim eficientizarea sistemului de management al deșeurilor și punerea în funcțiune a instrumentului economic „Plătește pentru cât arunci”, în funcție de deşeurile colectate separat (hârtie şi carton, plastic şi metal, sticlă, deşeuri biodegradabile și reziduale)”, spune Cheșa.

Urmează să fie amenajate 200 de insule ecologice digitale (ansamblu de containere supraterane), protejate împotriva accesului neautorizat, fiind dotate cu acces digitalizat pentru persoanele fizice arondate.

Acestea vor permite colectarea informaţiilor privind volumele şi tipurile de deşeuri colectate precum şi persoanele care introduc deşeurile în containere, date care permit implementarea principiului economic „Plăteşte pentru cât arunci”, potrivit căruia cu cât cetățenii vor selecta mai corect deșeurile, cu atât vor plăti mai puțin.

 

Comentarii

comentarii