Acasă Administraţie 300 de proiecte pregătite pentru Timişoara

300 de proiecte pregătite pentru Timişoara

1973
DISTRIBUIȚI

Timisoara-129815Primarul ales al Timişoarei, Nicolae Robu, a anunţat că are pregătite în jur de 300 de proiecte pentru finanţare, pe termen scurt, mediu şi lung, o parte dintre acestea urmând să fie realizate în noul mandat.
„Sunt sute de proiecte pe care le avem pregătite pentru viitor, pentru că noi gândim atât pe termen scurt, cât şi pe termen mediu şi lung. O parte importantă dintre aceste sute de proiecte vor intra în implementare în următorii patru ani, altele rămân pentru mai târziu, dar ele trebuie să fie avute în vedere de pe acum, pentru că un oraş ca Timişoara trebuie administrat cu viziune, în baza unui plan strategic şi nu conjunctural”, a spus Nicolae Robu.
Prioritare pe agenda sa de lucru sunt lucrările de extindere ale celor două pasaje rutiere la nivel sub cale ferată de la Jiul şi Popa Şapcă şi la care se mai aşteaptă doar avizul de la feroviari.
„La aceste obiective, licitaţia este încheiată, contractul de lucrări e semnat, amplasamentul este predat către firma executantă pentru organizarea de şantier. Altfel spus, totul este pregătit pentru începerea efectiva a lucrărilor (…). Lucrările la cele două pasaje se vor desfăşura deodată, fără a se întrerupe traficul prin niciunul dintre ele, ci doar cu anumite restricţii, care nu vor crea mari probleme”, a afirmat Robu.
Edilul a mai anunţat că vor mai fi construite în acest mandat alte două pasaje. Unul va fi la Solventul, între Calea Bogdăneştilor şi str. Gării, prin acest pasaj urmând să se mute şi linia de tramvai care va fi prelungită de pe Calea Bogdăneştilor, care se va racorda în zona Gării de Nord la liniile 1, 2 şi 8. Proiectul este în faza de finalizare a studiului de fezabilitate, iar cererea de finanţare este pregătită pe fonduri europene. Lucrarea la acest pasaj pe sub calea ferată va începe în anul 2017 şi se va termina în 2018, cel mai târziu.
Al doilea pasaj nou pe sub calea ferată va fi situat în zona de est a oraşului, pe str. Behela, în prelungirea străzii Ştrandului. Studiul de fezabilitate al acestui proiect este în etapa finală şi va fi propus spre finanţare tot pe fonduri europene, urmând să înceapă cel târziu în 2018.
„Îmi asum realizarea unor asemenea obiective mari. Constat că altora le e şi teamă să vorbească despre ele, darămite să îşi asume să le pună în practică. Eu am mai gestionat proiecte mari şi am făcut-o de fiecare dată cu succes deplin. (…). Timişorenii nu se mulţumesc cu vorbe, timişorenii doresc să vadă realizări, idei de viitor, credibilitate”, a explicat Nicolae Robu.

Comentarii

comentarii