Acasă Eveniment 340 de controale au împânzit judeţul Timiş… – VIDEO

340 de controale au împânzit judeţul Timiş… – VIDEO

347
DISTRIBUIȚI

Atac emoţional, la infractori

800 de persoane au fost legitimate şi peste 150 conduse spre secţiile de poliţie. S-a întâmplat vineri seara în cadul unei razii de proporţii desfăşurată în întreg judeţul Timiş. Poliţiştii şi jandarmii au organizat nu mai puţin de 339 de controale. 18 infractori au fost reţinuţi, iar valoarea totală a amenzilor se ridică la peste 100.000 de lei. Razia în care au fost implicaţi zeci de oameni ai legii a fost făcută în special pentru imagine şi intimidarea infractorilor.

Acţiune de vizibilitate şi intimidare

Zeci de poliţişti şi jandarmi au ieşit în stradă vineri seara pentru cinci ore. Cinci ore în care poliţiştii au avut printre alte misiuni şi aceea de a-şi speria adversarii. Au fost vizate zonele cu risc de infracţionalitate şi au fost căutate mai multe persoane certate cu legea. “Obiectivele principale au constat în: creşterea autorităţii poliţiei şi asigurarea respectării legii, prin organizarea de acţiuni specifice punctuale, întărirea prezenţei echipelor de patrulare în mediile şi zonele de interes operativ, pentru prevenirea activităţilor infracţionale şi creşterea vizibilităţii elementului poliţienesc în zonele cu risc criminogen”, spune Marinela Apostolache, purtătorul de cuvânt al IPJ Timiş. Dacă adevăraţii infractori ştiu întotdeauna să se ferească de o astfel de razie, poliţiştii au trbuit să se mulţumească cu trei găinari un hoţ de poşete, unul din locuinţe şi unul de material de construcţii.

Au scos alcooltestele

Pe şosele, acţiunea poliţiei pare să fi avut mai mare succes. 1.500 de maşini au fost trase pe marginea drumului şi zeci de şoferi euforici au fost obligaţi să sufle în alcoolteste. 14 şoferi au rămas fără carnete pe diferite perioade de timp, iar 17 automobile au fost lăsate fără certificatele de înmatriculare. Razia din judeţ a adunat doar amenzi care greu se vor plăti: pentru cerşetorie, dernajarea liniştei publice şi prostituţie. Zeci de poliţişti au lucrat cu mult mai puţină tragere de inimă după ce guvernanţii au hotărât să-i lase fără: cota de benzină, prime de vacanţă, bani de haine şi chirie. Mii de poliţişti din întreaga ţară au promis că vor picheta prefecturile şi inspectoratele de poliţie în perioada 17-21 august.

Comentarii

comentarii