Acasă Eveniment 37 de cetăţeni din India, Pakistan şi Bangladesh, depistaţi la Punctul de...

37 de cetăţeni din India, Pakistan şi Bangladesh, depistaţi la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, ascunşi într-un automarfar

DISTRIBUIȚI

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au depistat treizeci şi şapte de cetăţeni din India, Pakistan şi Bangladesh, care încercau să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi într-un automarfar încărcat cu polistiren. În cadrul verificărilor preliminare, s-a stabilit că cetăţenii, cu vârste cuprinse între 21 şi 52 de ani, sunt majoritatea solicitanţi de azil în România.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au depistat treizeci şi şapte de cetăţeni din India, Pakistan şi Bangladesh, care încercau să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi într-un automarfar încărcat cu polistiren.

În data de 12.02.2022, în jurul orei 08.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, poliţiştii de frontieră au efectuat controlul asupra unui ansamblu rutier, format din cap tractor şi semiremorcă, ambele înmatriculate în România, condus de un cetăţean român.

Şoferul transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, polistiren pentru o societate comercială din Ungaria.

În urma efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport, au fost descoperiţi, ascunşi în semiremorcă, în spatele mărfii transportate, treizeci şi şapte de cetăţeni străini.

Persoanele au fost preluate şi transportate la sediul sectorului pentru cercetări. În cadrul verificărilor preliminare, s-a stabilit că sunt cetăţeni din India, Pakistan şi Bangladesh, cu vârste cuprinse între 21 şi 52 de ani, majoritatea solicitanţi de azil în România.

În continuare, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii activităţii infracţionale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

 

Comentarii

comentarii