Acasă Economic 96 de femei au participat la Cursurile Şcolii Antreprenoriale în Centrele locale...

96 de femei au participat la Cursurile Şcolii Antreprenoriale în Centrele locale AntrES din judeţul Timiş

519
DISTRIBUIȚI

Cursurile Şcolii Antreprenoriale pentru femei în Centrele locale AntrES din judeţul Timiş: Recaş, Lugoj, Buziaş, Jimbolia au luat sfârșit. La aceste activităţi de instruire, la nivelul celor 4 Centre locale, au participat gratuit, un număr total de 96 persoane, câte 24 la nivelul fiecărui centru local, astfel:  6 femei manager; 12 femei care doresc să-şi iniţieze propria afacere.
Cursurile au fost organizate de Facultatea de Ştiinţe Economice, Universitatea din Oradea în calitate de coordonator inter-regional, în parteneriat cu: Agenţia Naţională pentru Egalitatea de Şanse între femei şi bărbaţi; Universitatea de Vest din Timişoara; Universitatea “Aurel Vlaicu” din Arad; Universitatea de Nord Baia Mare; Universitatea “Eftimie Murgu” Reşiţa; Fundaţia “Academia Comercială Satu Mare”; Societatea Ştiinţifică de Management din România, în cadrul proiectului: Antreprenoriatul şi egalitatea de şanse. Un model inter-regional de şcoală antreprenorială pentru femei, proiect finanţat din Fondul Social European – “Investeşte în oameni!”.
În perioada ianuarie – iunie 2010, la nivelul fiecărui centru local, cursantele, au parcurs două module de curs: Modul I – Iniţierea afacerii, Modul II – Dezvoltarea afacerii. Cursantele instruite, vor fi sprijinite să-şi dezvolte afacerea existentă sau să-şi transforme ideile de afaceri în acţiuni concrete în concordanţă cu oportunităţile de antreprenoriat existente pe plan regional şi local. Astfel, fiecare cursantă a întocmit în vederea evaluării finale un Plan de afaceri, care urmează a fi evaluat în cadrul concursului „Planul meu de afaceri!”. Ȋn perioada 1 – 31 iulie 2010, va avea loc evaluarea Planurilor de afaceri, întocmite de femeile instruite în cadrul Şcolii antreprenoriale pentru femei în cele 4 Centre locale AntrES: Recaş, Lugoj, Buziaş, Jimbolia. În luna august 2010, în urma finalizării concursului, cele mai bune Planuri de afaceri vor fi premiate cu sume minim necesare înfiinţării efective a unei firme pentru punerea în aplicare a ideilor de afaceri propuse. Anunţarea rezultatelor concursului „Planul meu de afaceri!” şi înmânarea Certificatelor de absolvire a Şcolii antreprenoriale pentru femei, se va realiza în cadrul evenimentului „Gala antreprenoriatului feminin”, organizat în fiecare din cele 4 Centre locale AntrES la sediul Primăriilor din aceste localităţi. Premierea celor mai bune Planuri de afaceri, va avea loc în cadrul „Galei antreprenoriatului feminin”, eveniment ce se va desfăşura în centrul teritorial AntrES: Timişoara, în luna august 2010, la sediul Universităţii de Vest din Timişoara şi va reuni premiantele din cele 4 centre locale.
 

Comentarii

comentarii