Acasă Eveniment UPDATE 4: Jaf armat la o sucursală BCR din Timişoara –...

UPDATE 4: Jaf armat la o sucursală BCR din Timişoara – FOTO

784
DISTRIBUIȚI

Hoţii au furat doar 3.750 de lei

Un suspect de etnie romă a fost reţinut de poliţie

Suspectul reţinut a fost eliberat

O sucursală BCR din Timişoara, de pe Calea Buziaşului, a fost jefuită, miercuri, de doi bărbaţi care au ameninţat-o pe o casieră cu un pistol, informează Realitatea Tv. Conform primelor informaţii, unul dintre indivizi purta o perucă, iar celălalt avea o cască de motociclist.

 

 

Cei doi au reuşit să ajungă şi în camera unde se păstrează bijuteriile şi bani, însă s-au mulţumit să plece doar cu bani. După ce au jefuit banca, cei doi au plecat cu un scuter. Poliţiştii şi jandarmii au ajuns la faţa locului şi au deschis o anchetă.

Deocamdată nu se ştie ce sumă a fost furată. Şeful Poliţiei Judeţene Timiş, Gheorghe Popescu, a declarat pentru Mediafax că doi bărbaţi au intrat într-o sucursală BCR dintr-un cartier mărginaş al Timişoarei, Calea Buziaşului, şi l-au imobilizat pe paznic, iar pe casieră au ameninţat-o cu un pistol. "Din datele pe care le avem până la această oră, se pare că doi bărbaţi au intrat într-o sucursală BCR din Calea Buziaşului. Unul dintre bărbaţi l-a imobilizat pe paznic, iar celălalt a ameninţat-o pe casieriţă cu un pistol. Mai multe echipaje de Poliţie sunt la faţa locului şi cercetează cazul" , a spus Popescu.
{vsig}galerie/jaf bcr{/vsig}  

UPDATE 1: Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Timiş, Marinela Apostolache, a declarat că hoţii au reuşit să intre în seiful băncii, după ce au ameninţat-o pe casieriţă cu pistolul. "Din declaraţiile de până acum ale casieriţei din sucursala bancară, unul dintre tâlhari a ameninţat-o cu pistolul şi i-a cerut să deschidă seiful. Bărbatul a intrat ulterior şi a băgat bani într-o sacoşă, după care, împreună cu celălalt bărbat, a fugit pe un motoscuter. Între timp, casieriţa a reuşit să apese pe butonul de panică", a spus Apostolache. Potrivit sursei citate, la ora transmiterii acestei ştiri, reprezentanţii băncii numără banii rămaşi în seif pentru a putea stabili prejudiciul. De asemenea, din declaraţiile paznicului şi ale casieriţei rezultă că cei doi ar avea pielea închisă la culoare, statură medie şi ar fi purtat peruci pe cap. În momentul jafului, în sucursala bancară se afla un client. Poliţiştii au instalat filtre pe bulevardele din zona de sud a oraşului şi la ieşirile din municipiu.

UPDATE 2: Prejudiciul cauzat sucursalei BCR din Timişoara jefuită, miercuri, de doi bărbaţi care l-au imobilizat pe paznic şi au ameninţat cu pistolul una dintre casieriţe s-ar ridica la peste 3.700 de lei, susţin surse judiciare.
Surse judiciare afirmă că prejudiciul cauzat surcursalei BCR în urma jafului de miercuri este de 3.750 de lei. Pe de altă parte, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Timiş, Marinela Apostolache, a declarat corespondentului MEDIAFAX că în cazul jafului vor fi audiate peste zece persoane, atât cele care se aflau în unitatea bancară, cât şi angajaţi de la alte puncte comerciale din apropiere. "Vor fi audiate mai multe persoane în acest caz, sunt patru persoane care se aflau în unitatea bancară în momentul jafului – două casieriţe, un paznic şi un client -, vor mai da declaraţii şi angajatele unei farmacii de lângă bancă, vânzătoarele de la un magazin din apropiere şi o persoană care comercializează pe trotuar bilete de bingo", a spus Apostolache.
Potrivit sursei citate, în filiala bancară există camere de supraveghere, iar imaginile surprinse urmează să fie decriptate de specialişti, care ar putea da mai multe detalii despre semnalmentele autorilor jafului. De asemenea, vor fi preluate imagini de la camere video din magazinul din apropiere.

UPDATE 3: Anchetatorii au oprit un individ suspect, care se îndrepta spre ieşirea din Timişoara, cu un moped. Conform surselor, individul, de etnie rromă, purta o cască albă şi a încercat să fugă la vederea poliţiei. Bărbatul corespunde descrierilor făcute de martori şi a fost dus la poliţie pentru audieri.

UPDATE 4: În urma audierilor, suspectul reţinut a fost eliberat, poliţiştii stabilind că nu este implicat în jaf.
 

Comentarii

comentarii