Acasă Economic O multinațională britanică își închide subsidiara din Timișoara

O multinațională britanică își închide subsidiara din Timișoara

DISTRIBUIȚI

Compania britanică Frontier Smart Technologies Group, producător de semiconductori pentru radiouri digitale și sisteme smart audio, își închide subsidiara din România, preluată în 2012.

Cu sediul la Timișoara și 50 de angajați, subsidiara locală a britanicilor, Frontier Silicon, produce circuite integrate și module pentru aparate de radio digitale și internet radio, având printre clienți nume ca Sony, Philips, Bang&Olufsen, Bowers&Wilkins, Harman Kardon, precum și platforma audio online Spotify, conform datelor analizate de Profit.ro.

“De doi ani ne situăm în topul celor mai avansate centre de inovație din lume, produsele dezvoltate de echipa Frontier Silicon echipând 80% din aparatele radio digitale ale lumii. Pe parcursul a zece ani de activitate, Frontier Silicon a devenit furnizorul nr. 1 mondial de circuite integrate și module pentru aparate de radio digitale și internet radio”, se prezintă compania care urmează însă acum să fie închisă.

Britanicii își argumentează decizia de a închide subsidiara din România pe fondul veniturilor în scădere, mutarea fiind estimată să reducă costurile de bază ale companiei cu circa 2 milioane de dolari în 2020. Închiderea unității din România este preconizată pentru finele anului. Resursele de inginerie audio vor fi concentrate de acum înainte în Marea Britanie, existând un plan de gestionare a transferului de competențe și expertize specifice către unitatea din Cambridge care “va fi adoptat în timp util”. Frontier Smart Technologies a acceptat recent o ofertă de preluare din partea grupului britanic Science Group, menită să revitalizeze activitățile companiei, afectate de condițiile de piață adverse.

Sursa: profit.ro

Comentarii

comentarii