Acasă Economic Confort şi CCIAT forţează mâna Primăriei Timişoara

Confort şi CCIAT forţează mâna Primăriei Timişoara

DISTRIBUIȚI

Georgică Cornu îşi ajută propria firmă prin certificate de forţă majoră…

Firma Confort SA a recurs la o metodă inedită pentru a solicita creşterea preţului lucărilor la o stradă din Timişoara. Confort a făcut şi o cerere de amânare a lucrărilor din cauza vremii nefavorabile, pe strada Steaua. Firma condusă de Georgică Cornu a vrut să sensibilizeze definitiv Primăria Timişoara, printr-o hârtie de la CCIAT, instituţie condusă de acelaşi Georgică Cornu. La cererile de majorare a preţului pentru lucări şi prelungirea tremenului de execuţie a acestora a fost ataşat  un certificat de forţă majoră la Camera de Comerţ şi Agricultură Timiş. 

Sorin Grindeanu viceprimarul Timişoarei nu exclude posibilitatea ca pe viitor, SDM, firma Consiliului Local să repare toate drumurile din Timişoara, pentru a nu mai apărea astfel de probeleme.
 
Preţ mai mare, timp mai scurt, multe cereri ulterioare
 
„Au câştigat licitaţia cu oferta lor, trebuie să respecte termenul de finalizare. Nu se poate să primim un certificat de forţă majoră de la Camera de Comerţ care să motiveze creşterea preţului iniţial. Este vorba de bani publici în joc. Indiferent cine va face astfel de cereri în care să solicite mărirea preţului stabilit prin licitaţie şi perioada de lucru, nu le vom accepta”, a spus viceprimarul Timişoarei, Sorin Grindeanu. Lucrarea pentru repararea străzii Steaua a fost câştigată la mustaţă de Confort. Preţul execuţiei dat de Confort a fost de 673.100 lei. Firma de pe locul doi în cadrul licitaţiei pentru strada Steaua a dat un preţ mai mic de 672.118 lei, dar un termen de finalizare a lucrărilor mai lung, 10 săptămâni, faţă de 6 săptămâni cât a pulsat firma lui Georgică Cornu. 
 
Cornu: „Nu mă ocup de problemele curente ale Confort”
 
Patronul de la Confort şi şeful Camerei de Comerţ Timiş, spune că totul este legal şi preţul lucărilor trebuie majorat din cauza scumpirii combustibilului, dar şi a conflictelor armate. „Certificatele de forţă majoră se dau după anumite reguli. Războiul din Golf nu este un caz de forţă majoră? Conflictele armate sunt prevăzute expres în lege. De la 4 lei cât era litru de motorină s-a ajuns la aproape 6. Unde este greşeala? Nu mă ocup de problemele curente ale Confort. Cei de la Confort au venit şi au solicitat un certificat de forţă majoră pe mai multe contracte. Totul este punctual creşterea preţurilor la lucări are strânsă legătură cu creşterea preţului la carburanţi. Eu zic că actul de forţă majoră l-am semnat corect”, ne-a spus Gerorgică Cornu, preşedintele CCIAT. La finalul actului semnat de Cornu din postura de preşedinte al CCIAT, care urma să sprijine cererea firmei pe care o conduce, se arată că: „Certifică prin prezentul certificat faptul că actuala criză financiară fără precedent care a afectat şi afcetează mediul de afaceri, generând diminuarea severă a lichidităţilor constituie caz de forţă majoră ce a afectat şi afectează îndeplinirea obligaţiilor ce rezultă din contractul antemenţionat şi care exonerează de răspundere contractuală pe SC Confort SA, cu privitre la obligaţiile contractuale ce rezultă din contractul de execuţie încheiat de petentă cu Municipul Timişoara”. Cornu nu a putut să ne spună câte certificate de forţă majoră au fost solicitate într-un an şi nici câte astfel de hârtii a semnat. 

Comentarii

comentarii