Acasă Actualitate Consfătuirea profesorilor de religie care activează în școlile din județul Timiș

Consfătuirea profesorilor de religie care activează în școlile din județul Timiș

DISTRIBUIȚI

Consfătuirea profesorilor de religie ortodoxă care activează în școlile din județul Timiș a avut loc, marți, pe platforma Microsoft Teams. La eveniment, au participat și cadrele didactice de religie romano-catolică, penticostală, baptistă, reformată și profesorii de religie romano-catolică cu predare în limba maghiară.

Evenimentul a debutat cu cuvânt de bun venit, adresat de prof. Daniela Liliana Buzatu, inspector pentru disciplina Religie, după care prof. Marin Popescu – Inspector Școlar General, Inspectoratul Școlar Județean Timiș; pr. vicar Johann Dirschl – Dieceza Romano-Catolică de Timișoara, prof. Catană Gheorghe – Consilier pentru învățământ Comunitatea Regională Penticostală Arad; pastorul Petru Buliga – Vicepreședintele Comunității Bisericilor Creștine Baptiste Timișoara și Fazekas Eniko – Profesor de Religie reformată, Liceul Teoretic „Bella Bartok” Timișoara, au rostit alocuțiuni ce au evidențiat rolul Religiei în societatea contemporană.

Reprezentantul Centrului eparhial a fost părintele Nichifor Tănase, consilier al Arhiepiscopiei Timișoarei – Sectorul Învățământ și Activități cu Tineretul, care a transmis binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului, încredințându-i, totodată, pe toți profesorii de religie de permanenta purtare de grijă a Întâistătătorului eparhiei.

Obiectivul consfătuirii a fost: organizarea activității didactice la disciplina Religie, în vederea aplicării corecte a curriculumului național bazat pe formarea competențelor elevilor și eficientizarea actului didactic prin învățarea activă.

Pe ordinea de zi a întrunirii s-au aflat și următoarele puncte: Prezentarea elementelor de metodică în specialitate, în vederea aplicării corecte a curriculumului național bazat pe formarea competențelor elevilor și eficientizarea actului didactic prin învățarea activă;prezentarea Calendarului Ministerului Educației  privind organizarea Olimpiadelor Naționale de Religie – etapa județeană și etapa națională; prezentarea proiectelor și concursurilor specifice disciplinei Religie, organizate la nivel județean; dezvoltarea parteneriatelor educaționale realizate la nivelul instituțiilor partenere – comunității – unităților de învățământ – cercurilor pedagogice; prezentarea exemplelor de bună practică realizate în cadrul disciplinei Religie.

La întâlnirea profesorilor de Religie din județul Timiș, prof. Daniela Liliana Buzatu a prezentat, în PowerPoint, un referat dedicat Anului 2022, declarat în Patriarhia Română, drept Anul omagial al rugăciunii în viața Bisericii și a creștinului, cu titlul:  „Rugăciunea, convorbirea omului cu Dumnezeu”. De asemenea, a prezentat și modelul de bună practică, aplicat la clasele a II-a de la Școala Gimnazială Nr. 7 „Sfânta Maria” Timișoara, prin valorificarea  fișelor de lecturi și temelor din cadrul proiectului „Cercul de lecturi religioase”.

Consfătuirea județeană a profesorilor de Religie a fost organizată și moderată de prof. Daniela Liliana Buzatu, inspector pentru disciplina Religie, de la Inspectoratul Școlar Județean Timiș, în colaborare cu Arhiepiscopia Timișoarei, Dieceza Romano-Catolică de Timișoara, Comunitatea Bisericilor Creștine Baptiste, Comunitatea Regională Penticostală Arad, Societatea Biblică Interconfesională România și Școala Gimnazială Nr. 7 „Sfânta Maria” Timișoara – a explicat diac. Răzvan Fibișan.

 

Comentarii

comentarii