Acasă Economic Ambasada Olandei şi AJOFM Timiş îi informează pe timișoreni ce-i aşteaptă în...

Ambasada Olandei şi AJOFM Timiş îi informează pe timișoreni ce-i aşteaptă în ‚Ţara Lalelelor’

DISTRIBUIȚI

olandaAmbasada Olandei din România împrreună cu Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Timiş îi vor informa, miercuri, pe timişenii care doresc să plece la muncă în Ţara Lalelelor, despre ce-i aşteaptă acolo.
Ei trebuie să ştie încă de dinainte de a pleca din România, care este salariul de acolo, cât îi ostă hrana şi cazarea, ce drepturi şi obligaţii au pentru ei şi pentru familiile lor.Sub sloganul ‚Informează-te complet, angajează-te corect!’ cei doi organizatori vor derula miercuri, la sediul AJOFM Timiş, două evenimente.

“Aceste evenimente fac parte din Proiectul privind mobilitatea forţei de muncă, demarat de Guvernul olandez în 2014. Succesul la locul de muncă şi integrarea în comunitate, precum şi evitarea pericolelor legate de contracte de muncă nefavorabile sau chiar de exploatarea prin muncă depind în mare măsură de cunoaşterea drepturilor, a obligaţiilor, a oportunităţilor şi a riscurilor privind viaţa şi munca în Olanda”, spune Simona Potâng, purtător de cuvânt al AJOFM Timiş.

La prima întâlnire vor participa autorităţile locale, organizaţiile neguvernamentale, sindicatele, patronatele şi agenţiile de recrutare interesate pentru a găsi cele mai bune căi de diseminare a informaţiilor către persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă în străinătate.

Cel de-al doilea eveniment este o sesiune de informare adresată persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă în străinătate, în legătură cu ce ar trebui să ştie înainte să ia o decizie, respectiv: contract de muncă, salariul minim legal şi concediul, costurile vieţii, obligaţia de a avea o locuinţă decentă şi de a înscrie copiii la şcoală, avantajele cunoaşterii limbii sau înscrierea la Primărie.

Comentarii

comentarii