Acasă Politica „Panică” în CJT, dacă Popoviciu Alin ar câştiga alegerile

„Panică” în CJT, dacă Popoviciu Alin ar câştiga alegerile

DISTRIBUIȚI

alin-popovici-cÎn clădirea Palatului Administrativ din Timişoara s-a instalat… panica. Unii dintre angajaţi se tem că dacă ar câştiga Alin Popoviciu alegerile locale şi va deveni „stăpânul judeţului”, locurile de muncă le vor fi puse în pericol. De ce? Pentru că le-ar putea „vinde” sau „închiria” clădirea, după modelul din Aeroportul Internaţional Timişoara.

În dosarul „Aeroportul” Popoviciu a trecut pe la DNA, alături de Constantin Ostaficiuc, şef CJT pe-atunci, şi de Cornel Sămărtinean, director de Aeroport „Traian Vuia”, tot pe-atunci.
Potrivit rechizitoriului, prin activităţile infracţionale derulate s-a creat aeroportului un prejudiciu de aproape 240.000 de lei.
Cei trei au fost audiaţi, în luna mai 2014, de procurorii DNA Timişoara în dosarul „Aeroportul”, aducându-li-se la cunoştinţă faptele pentru care sunt urmăriţi penal: Cornel Sămărtinean, pentru abuz în serviciu în formă continuată (două acte materiale) şi conflict de interese, iar Alin Popoviciu şi Constantin Ostaficiuc, administratori în fapt ai unor societăţi comerciale, pentru instigare la abuz în serviciu.
Procurorii DNA susţineau că „în cauză există date şi probe din care rezultă suspiciunea rezonabilă că funcţionari din cadrul Aeroportului Internaţional „Traian Vuia” Timişoara, în exercitarea atributelor de serviciu au luat decizia şi au acţionat concordant pentru obţinerea de foloase nelegale de către o societate comercială, consecutiv prejudicierii bugetului unităţii în interesul căreia trebuiau să acţioneze.
(…). Societatea comercială favorizată era controlată, în fapt, de către suspecţii Popoviciu Alin şi Constantin Ostaficiuc, persoane cu care Sămărtinean s-a aflat în raporturi comerciale, fiind chiar asociat în cadrul unei alte firme cu primul dintre cei doi suspecţi. Concret, suspecţii Popoviciu şi Ostaficiuc, în scopul obţinerii de beneficii materiale în cuantum de aproximativ 4.000 euro/lună, l-au determinat pe fostul director al aeroportului să declanşeze procedura de închiriere a spaţiilor comerciale din incinta aeroportului”, arătau procurorii DNA Timişoara.
Între timp, dosarul lui Alin Popoviciu şi al lui Ostaficiuc au fost disjunse de DNA, adică … cercetările continuă. Tot între timp, Alin Popoviciu a devenit liberal şi candidat al PNL Timiş, cap de listă, pentru CJT, unde vrea să ajungă preşedinte. A ajuns cap de listă, minţindu-i pe colegii de partid că nu are nicio pată şi niciun dosar, nicio problemă cu justiţia.

 

Comentarii

comentarii