Acasă Actualitate „Partidul nostru se află într-un moment de răscruce”

„Partidul nostru se află într-un moment de răscruce”

DISTRIBUIȚI

Interviu cu Marcel Mihoc, trezorierul PSD Timiş, candidat pentru funcţia de preşedinte al filialei
Domnule Marcel Mihoc, aţi fost primul care şi-a anunţat candidatura pentru funcţia de preşedinte al PSD Timiş.
Aşa este. Am anunţat, încă din luna februarie, chiar înainte de Congresul PSD, că e nevoie de o întoarcere la structurile de bază, la membrii de partid, iar acest lucru nu se poate realiza decât democratic, adică asumându-ne, cu toţii, o responsabilitate. Şi astfel, i-am provocat, dacă vreţi, pe colegii mei din conducerea organizaţiei să reconsidere principiile competiţiei interne. Cred că am reuşit acest lucru. Cred că prin exemplul meu personal am dovedit că sunt şi rămân un social-democrat, un pesedist 100%. Chiar dacă am fost nedreptăţit de prea multe ori, chiar dacă am fost ignorat în mod deliberat, am continuat să muncesc pentru acest partid. Mi-am asumat toate sarcinile trasate, m-am achitat de mandatul de trezorier, dar şi de cel de consilier judeţean.
Unde se află acum organizaţia Timiş a PSD?
Partidul nostru se află într-un moment de răscruce. Depinde de fiecare dintre noi dacă vom merge spre o direcţie bună, sănătoasă sau ne vom rătăci în continuare, mânaţi de orgolii absurde, de propria vanitate sau de interesele adversarilor noştri. În acest moment, cred că toţi suntem obligaţi să ne reconsiderăm atitudinea şi să evităm declanşarea unei bătălii interne de proporţii, care nu ar face altceva decât să ne scadă şansele în competiţiile electorale din anii următori.
În prezent, există încă două candidaturi anunţate, după dumneavoastră, cronologic: Titu Bojin şi Sorin Grindeanu
Colegii şi prietenii mei, Titu Bojin şi Sorin Grindeanu, sunt oameni alături de care pot să contribui la relansarea partidului nostru. Evident, alături de toţi membrii de partid din Timiş. Spun acest lucru pentru a sublinia faptul că avem nevoie de fiecare membru în parte, dacă vrem să relansăm PSD Timiş. Titu Bojin  şi Sorin Grindeanu sunt pesedişti autentici şi au dovedit acest lucru, în toţi aceşti ani. Nu au fost implantaţi la vârful partidului, nu au fost în slujba altora, nu au trădat partidul.
În ce raporturi sunteţi cu domnul Ilie Sârbu?
Din punctul meu de vedere, raportul este acelaşi, de respect şi apreciere pentru ceea ce a realizat pentru PSD, în general, dânsul fiind o figură politică recunoscută la nivel naţional. Consider că, în ciuda retragerii candidaturii domniei sale, domnul Ilie Sârbu va mai avea multe de spus în PSD, atât la nivel judeţean, cât mai ales la nivel naţional.
Ce puteţi să ne spuneţi despre susţinerea candidaturii dvs din partea membrilor din structurile teritoriale?
Mi-am depus candidatura ca urmare a propunerilor primite din partea membrilor de bază şi a multor colegi din organizaţiile teritoriale. Din partea unor primari, viceprimari, consilieri de-ai noştri. Am o relaţie excelentă cu teritoriul, pentru simplul motiv că nu există nicio zi lucrătoare în care să nu mă deplasez la vreo organizaţie de-a noastră. Aceasta este şi principala mea motivaţie legată de intenţia de a construi şi consolida organizaţia Timiş a PSD. Îi cunosc personal pe cei mai mulţi dintre membrii şi militanţii noştri de bază, lucru care m-ar bucura să îl poată spună toţi colegii din Biroul Permanent Judeţean.

Comentarii

comentarii