Acasă Actualitate A doua ediție a expoziției de automobile de epocă „Timișoara 1930”, inițial...

A doua ediție a expoziției de automobile de epocă „Timișoara 1930”, inițial programată pentru septembrie 2021, amânată pentru mai 2022

332
DISTRIBUIȚI

A doua ediție a memorialului „Timișoara 1930 – primul concurs internațional de automobile din Banat”, organizat de Filiala Timiș a Retromobil Club România, a fost amânată. Inițial programat pentru ziua de sâmbătă, 25 septembrie 2021, evenimentul se va desfășura de abia în mai 2021. Amânarea are drept motiv restricțiile intrate în vigoare în municipiu cu doar câteva zile înainte de eveniment.

„Din cauza noilor măsuri pentru prevenirea și combaterea epidemiei intrate în vigoare în 21 septembrie, cu patru zile înaintea desfășurării evenimentului, va anunț că am decis, spre binele și siguranța tuturor, amânarea acestuia, pentru primăvara anului viitor, in luna Mai.  Avem speranța depășirii cu bine și în cel mai scurt a acestor momente de restricții prin care trecem, pentru a ne putea bucura la primăvară de expoziția și parada mașinilor de epocă, care ar fi trebuit să aibă loc sâmbătă. Suntem alături de timișoreni, vă dorim multă sănătate și vă prezint un colaj cu automobilele proprietarilor din județele Arad, Hunedoara și Timiș, cărora le-am trimis invitație de participare la ediția din acest an”, scrie, pe blogul său, Vlad Capotescu, unul dintre organizatori.

Cea de-a doua ediție a memorialului ar fi trebuit să aibă loc sâmbătă, începând cu ora 10.00, în Piața Unirii. Primele două ore și jumătate ar fi fost rezervate expoziției propriu-zise, după care ar fi urmat un tur – paradă pe principalele bulevarde ale Timișoarei. La 13.30, automobilele de epocă s-ar fi întors în Unirii și ar mai rămas expuse câteva ore vizitatorilor, timp în care proprietarii ar fi luat masa și ar fi schimbat impresii la restaurantele din zonă.

Timișorenii ar fi trebuit să vadă, așa cum au făcut în 2019 la prima ediție, mașini de epocă fabricate înainte de 1942, mașini militare fabricate între 1940 și 1945 sau mașini fabricate și până în 1957, cu condiția ca modelele să fie interbelice și doar cu producție continuată până după Al Doilea Război Mondial.

sursă foto: vcapotescu.wordpress.com

Comentarii

comentarii