Acasă Actualitate A fost lansată licitația pentru reabilitarea Liceului Pedagogic din Timișoara. Preț de...

A fost lansată licitația pentru reabilitarea Liceului Pedagogic din Timișoara. Preț de aproape șase milioane de lei și termen de 12 luni

DISTRIBUIȚI

„Liceul Pedagogic «Carmen Sylva» din Timișoara va fi reabilitat în 2022”, promit reprezentanții primăriei. Pe 25 decembrie a fost publicat anunțul de lansare a licitației pentru execuție pe sistemul informatic de achiziții publice, ofertele vor putea fi depuse până pe 3 februarie, iar până în august ar urma să fie finalizată și evaluarea. Licitația pornește de la 5,8 milioane de lei, TVA inclus, iar termenul de execuție va fi de 12 luni.

Lucrările vor presupune, așa cum este intitulat și proiectul, „reabilitare fațade, acoperiș și tâmplărie”. Fiind monument istoric, detaliile arhitecturale vor fi tratate cu mare atenție, pentru a se păstra caracterul arhitectural al imobilului. Lucrările vizează reabilitarea pereților exteriori în mod unitar, hidroizolarea și termoizolarea fațadei, iar tâmplăria exterioară va fi restaurată folosind același tip de material ca și cel existent. În plus, pentru siguranța elevilor, structura de lemn a acoperișului va fi tratată cu substanțe care să îl protejeze de incendii, iar consolidarea întregii structuri a clădirii se va face acolo unde este necesar.

Liceul a fost construit în anul 1903 și nu respectă, în acest moment, cerințele de eficiență energetică. Estimările primăriei sunt că reabilitarea termică a fațadelor și a acoperișului va produce economii operaționale de aproximativ 390.000 lei în fiecare an. Astfel, costurile investiției ar fi acoperite în 15 ani, conform documentației. Calculele au la bază costurile pentru energie aferente anului 2020.

„Am făcut în 2021, ca administrație, plăți record de peste 30 de milioane de lei pentru investițiile în infrastructura educațională a orașului Timișoara și alte 4 milioane de lei pentru reparații punctuale. Vom investi, în continuare, în viitorul copiilor noștri și în 2022”, anunță viceprimarul Ruben Lațcău.

Comentarii

comentarii