Acasă Actualitate Profesorul bătăuş din Teremia Mare, învins de un puşti de 15 ani

Profesorul bătăuş din Teremia Mare, învins de un puşti de 15 ani

644
DISTRIBUIȚI

Florentin Ibrian, profesorul de matematică, ce a fost acuzat de mai mulţi elevi de violenţe fizice, a primit lovitura de graţie de la elevul pe care vroia să îl lase repetent. În urmă cu două luni, la Teremia Mare a izbucnit un scandal în care era implicat un profesor de matematică şi mai mulţi elevi. Scandalul se putea termina dramatic pentru un puşti de 15 ani.

Nu trebuie să repete anul

Eugen Cociş, un elev de clasa a VII-a, a avut atunci curajul să îşi reclame profesorul pentru că, spune micuţul, acesta le vorbea urât şi îi bătea fără motiv. Profesorul Florentin Ibrian nu l-a uitat pe băiatul care putea să îi distrugă cariera de profesor. La finalul anului şcolar, în cadrul comisiei disciplină, Ibrian le-a cerut profesorilor să îl lase repetent pe băiatul care a avut curajul să îl recalme la Inspectoratul Şcolar Timiş.

Atunci, membrii comisiei de disciplină au hotărât că Eugen Cociş, elev în clasa a VII-a, merită să rămână repetent din cauza numărului mare de absenţe. Familia băiatului a făcut contestaţie, iar consiliul director al şcolii i-a dat, într-un final, câştig de cauză micuţului. Directorul şcolii din Teremia Mare, Luci Ştefan, spune că majoritatea mebrilor a votat în favoarea elevului Eugen Cociş. “Consiliul director a fost compus din profesori ai şcolii, reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar Timiş, angajaţi ai primăriei Teremia Mare şi liderul de sindicat al profesorilor, în persoana profesorului Florentin Ibrian. Membrii acestui consiliu director au hotărât cu unanimitate de voturi ca elevul să nu fie lăsat repetent”, spune Luci Ştefan. Profesorul bătăuş, care este şi lider de sindicat al şcolii din Teremia Mare, a participat şi el la acest consiliu director, având însă rolul de observator. Cei care au participat la această întrunire mărturisesc că profesorul Ibrian a făcut presiuni pentru ca elevul Cociş să rămână repetent. Norocul băiatului a fost că membrii comisiei şi-au dat seama că este vorba despre o răzbunare personală a profesorului şi nu au vrut să îi dea acestuia satisfacţie şi să distrugă viitorul unui copil.

Comentarii

comentarii