Acasă Actualitate A treia oară a fost cu noroc. La un an și ceva...

A treia oară a fost cu noroc. La un an și ceva de la prima licitație, Primăria Timișoara a găsit proiectant pentru modernizarea cartierului Dacia

DISTRIBUIȚI

Primăria Timișoara anunță joi, 19 ianuarie, că a găsit firmă care să facă proiectarea (faza DALI+PT) pentru modernizarea cartierului Dacia. Prima licitație a fost lansată la finalul anului 2021. Atât aceasta, cât și următoarea, lansată în iulie 2022, au fost anulate. Se pare că a treia, lansată în octombrie, a fost cu noroc. Ar fi de menționat că prețul a crescut progresiv: de la 500.000 de lei, în decembrie 2021; la 1,1 milioane, în iulie 2022; până la 1,6 milioane de lei, în octombrie, sume fără TVA. Ce-i drept, la prima procedură era inclusă doar faza de DALI, la următoarele două fiind incluse și proiectul tehnic (PT) și asistența tehnică (AT).

Acum, mai precis, contractul „pentru servicii de proiectare și elaborare a documentațiilor aferente obiectivului «Modernizare spațiu public – zona cuprinsă între bulevardul Cetății, strada Gheorghe Lazăr, Calea Circumvalațiunii, Calea Torontalului – zone verzi, infrastructură rutieră, utilități publice» (faza DALI + PT)” a fost încheiat cu TOTAL BUSINESS LAND SRL și valorează 1,862,350 lei (TVA inclus). Durata pentru realizarea serviciilor este de 12 luni din care 5 luni pentru elaborare SF și 7 luni pentru elaborare PT. În contract este inclusă asistența tehnică pe o perioadă de 36 de luni.

„În Dacia nu vom face intervenții individuale, ci vom gândi un concept unitar pentru cel mai dens populat cartier rezidențial al Timișoarei. Asta înseamnă microparcuri, treceri de pietoni  sigure, spațiu public cu marcaje tactile și accesibil tuturor, culoare de mobilitate, zone publice pentru făcut mișcare și pentru copii și pentru adulți. Un cartier cu mai mult spațiu pentru oameni. Avem și soluții pentru parcări și pregătim un proiect de parcare multietajată, pe str. Teiului”, transmite primarul Dominic Fritz.

De fapt, după cum se poate deduce și din denumirea obiectivului, zona vizată este delimitată de Calea Torontalului, Bulevardul Cetății, Strada Gheorghe Lazăr și Calea Circumvalațiunii, fiind în prezent un cvartal complex de locuințe colective și funcțiuni complementare. Reprezentanții primăriei consideră că aici ar fi nevoie de un concept unitar de amenajare pe străzile și spațiile publice din zona de studiu.

„Investiția va asigura regenerarea urbană a zonei prin reabilitarea, modernizarea şi reorganizarea spațiilor publice urbane (zone pietonale, zone destinate traficului auto şi parcărilor) prin reconsiderarea modalităților de utilizare a acestora, decongestionând circulația – intervenţii menite să crească calitatea vieții timișorenilor. Prin intervenția propusă dorim revitalizarea spațiilor publice și introducerea de funcțiuni complementare: zone verzi amenajate, mici locuri de joacă, mici zone de sport (ex. coș baschet și spațiu amenajat), spații destinate petrecerii timpului în aer liber dotate cu mobilier urban”, scrie în comunicatul municipalității.

Comentarii

comentarii