Acasă Sport ACS Floreta Timișoara lansează primul curs de scrimă pentru persoane cu dizabilități...

ACS Floreta Timișoara lansează primul curs de scrimă pentru persoane cu dizabilități locomotorii

DISTRIBUIȚI

Clubul de scrimă ACS Floreta Timișoara lansează în exclusivitate în România primul curs de scrimă pentru persoane cu dizabilități locomotorii, promovând incluziunea în sport într-un proiect unic.

Cursul se adresează atât copiilor, cât și adulților și se va desfășura în Timișoara, sub coordonarea antrenorilor ACS Floreta, fiind susținut de Ana Maria Brânză, campioană olimpică la scrima si Osvath Richard, vice-campion olimpic la paralimpici.

”Cel mai important lucru pe care îl înveți în sport este că trebuie, înainte de orice, să fii un team-player. ACS Floreta este un jucător de echipă nu doar în sală, ci și în comunitate și crede că ambiția, curajul și câștigul nu trebuie să cunoască nicio dizabilitate.

De aceea, am lansat primul curs de scrimă din România dedicat persoanelor cu dizabilități locomotorii, care pot descoperi acest sport complex, adaptat nevoilor lor. Ne dorim ca acesta să fie un prim pas pentru un sport mai inclusiv în România și ne angajăm să îl promovăm și susținem în clubul nostru”, a declarat Iulian Teacă, antrenor și președinte al ACS Floreta Timișoara.

”Ce progres pentru scrima românească să lanseze primul curs de scrimă pentru persoanele cu dizabilități! Ce progres pentru România să facă un pas înainte pentru un sport mai tolerant și inclusiv. Sunt mândră să îi susțin, sunt bucuroasă să fiu la deschiderea acestui curs și îmi doresc ca tot mai mulți copii și adulți cu dizabilități locomotorii să cunoască frumusețea scrimei, să descopere sentimentul unic de confruntare, strategia și curajul din spatele fiecărui asalt”, a declarat Ana Maria Brânză.

ACS Floreta va pune la dispoziție echipamente adaptate persoanelor cu dizabilități, precum și un program de antrenament personalizat, în funcție de nevoile sportivilor. Cursurile se vor organiza începând cu data de 10 noiembrie, la sala de sport a Liceului I.C. Bratianu, Strada Piata Iancu Huniade nr.2 , în intervalul orar 17.00-19.00, cu titlu gratuit. Proiectul este unul pilot, iar în funcție de interesul sportivilor va fi scalat și va deveni parte din antrenamentele recurente ale clubului. Înscrierile sunt deschise la adresa www.floreta.ro. Proiect sustinut de Municipiul Timisoara, prin Centrul de Proiecte Timisoara!

Comentarii

comentarii