Acasă Cultura Activităţi de promovare a lecturii în rândul copiilor, la Timişoara

Activităţi de promovare a lecturii în rândul copiilor, la Timişoara

DISTRIBUIȚI

clasicii repovestitiCărţi celebre, repovestite pe înţelesul copiilor

Curtea Veche Publishing şi Librăriile Cărtureşti lansează proiectul „Clasicii repovestiţi. Ateliere de lectură pentru copii isteţi”, ce îşi propune să facă lectura atractivă pentru cei mici şi să atragă atenţia asupra importanţei adaptării textelor la capacitatea lor de înţelegere. 28 de ateliere pentru copii cu vârste între 8 şi 11 ani vor avea loc în perioada februarie-mai, în librăriile Cărtureşti din şase oraşe ale ţării (Arad, Bucureşti, Cluj-Napoca, Constanţa, Iaşi, Timişoara). Evenimentele pornesc de la operele celebre repovestite pe înţelesul copiilor şi grupate în colecţia „Cărţile copilăriei” la Curtea Veche Publishing.
În fiecare dintre cele patru luni ale proiectului se va pune în valoare un anumit titlu la nivel naţional. Astfel, luna februarie va fi luna în care se va citi din „Cocoşatul de la Notre-Dame. Repovestire după romanul lui Victor Hugo”, în martie copiii vor cunoaşte „Odiseea” repovestită după Homer, în aprilie ei vor pătrunde în povestea care a marcat copilăriile părinţilor – „Black Beauty” – iar luna mai va prezenta volumul „Marile speranţe. Repovestire după romanul lui Charles Dickens”.
Curtea Veche Publishing a lansat, în anul 2012, o colecţie pentru încurajarea lecturii în rândul copiilor. Colecţia „Cărţile copilăriei” include repovestiri după volume consacrate din literatura universală, prezentate într-o formă atractivă şi adaptate nivelului de înţelegere al copiilor cu vârste între 8 şi 14 ani. Demersul are la bază statisticile din ce în ce mai îngrijorătoare privind rezultatele slabe în sistemul educaţional, scăderea dramatică a lecturii în rândul copiilor, dificultăţi în înţelegerea textelor, dar şi lipsa programelor de lectură.
La Timişoara, atelierele se desfăşoară la Cărtureşti Mercy. Sâmbătă, 23 februarie, de la ora 11.00, actriţa Daniela Bostan citeşte din „Cocoşatul de la Notre-Dame”. Durata unui atelier este de o oră şi jumătate. Participarea se face pe bază de înscriere, iar la un atelier se pot înscrie maxim 20 de copii. În taxa de intrare, de 30 lei/copil+părinte, vor fi incluse volumul pe baza căruia se ţine atelierul şi o diplomă de participare. Înscrierile se fac la adresa dianapetrut@gmail.com, diana.petrut@carturesti.ro, sau la telefon 0732.003.051., până în data de 22 februarie.

Comentarii

comentarii