Acasă Actualitate Agenţia pentru Protecţia Mediului Timiș dotată cu autolaborator mobil

Agenţia pentru Protecţia Mediului Timiș dotată cu autolaborator mobil

DISTRIBUIȚI

Prin prezenta vă informăm că în data de 09.04.2024, pentru prima oară de la înființarea Agenţiei pentru Protecţia Mediului Timiș, instituția noastră a primit în dotare, un autolaborator mobil pentru monitorizarea  calității aerului,  dotat cu senzori meteo și aparatură ce permite monitorizarea următorilor poluanți: particule  în suspensie (PM 10, PM 2,5),  dioxid de azot,  amoniac,   dioxid de sulf,  hidrogen sulfurat,  oxizi de azot, monoxid de azot, dioxid de azot, azot total, monoxid de carbon, compuși organici volatili (COV).

Autolaboratorul mobil a fost achiziționat de Ministerul Mediului Apelor și Pădurilor și transmis spre folosință instituției noastre. În perioada următoare, până la punerea în funcțiune,  se va proceda la efectuarea procedurilor administrative pentru îndeplinirea cerințelor de deplasare pe drumurile publice,  instruirea personalului care va deservi echipamentele, calibrarea și testarea echipamentelor.

Autolaboratorul mobil este deosebit de important în monitorizarea calității aerului înconjurător pentru identificarea fenomenelor de poluare cauzate de incidente de mediu, poluări accidentale și  funcționarea unor activități cu impact semnificativ asupra mediului. Pentru monitorizarea calității aerului înconjurător, în județul Timiș vor funcționa în continuare și cele 7 stații automate fixe de monitorizare a calității aerului: TM-1  Calea Şagului, Timişoara, TM-2  B-dul. C.D. Loga, Timişoara, TM-3  Carani, Com. Sânandrei, TM-4  Str. I. Bulbuca, Timişoara, TM-5  Calea Aradului, Timişoara , TM-6  Moraviţa, TM-7  Lugoj.

Imediat ce autolaboratorul va fi funcțional  se va informa Comandamentul pentru Situații de Urgență Timiș și autoritățile locale pentru asigurarea colaborării interinstituționale în caz de poluări accidentale.

Comentarii

comentarii