Acasă Politica Alegeri cu scandal la PNL Timișoara

Alegeri cu scandal la PNL Timișoara

DISTRIBUIȚI

Sâmbătă, 3 iulie, liberalii timișoreni s-au strâns la Sala Capitol a Filarmonicii „Banatul” pentru a alege președintele organizației municipale dintre cei doi candidați: Cosmin Tabără și Raul Ambruș. Încă de la început, între susținătorii celor doi au apărut contre, alimentate și de faptul că nu le-a fost permisă intrarea în sală mai multor membri PNL care considerau că au drept de vot la aceste alegeri.

La intrare, agenții de pază au fost cei care ar fi oprit anumite persoane. Din sursele noastre, au fost atât susținători ai lui Ambruș, cât și ai lui Tabără care nu au fost lăsați să intre, pe motiv că nu figurau pe liste. A fost chemată și poliția, însă echipajul nu a rămas mult. Scandalul a continuat, cu cei care îl susțineau pe Ambruș în prim-plan, huiduind orice vorbe venite dinspre tabăra cealaltă.

Alin Nica, președinte al CJT și președinte interimar al PNL Timiș, a urcat pe scenă și a încercat să explice situația. S-ar părea că o parte dintre membrii cu drept de vot nu erau înscriși pe listă, dar și că în sală ar fi pătruns unii care nu erau trecuți. Pe listele de la intrare, a spus Nica, erau trecuți toți cei care și-au plătit cotizația și s-au înscris la timp în program. Totuși, președintele CJT a propus ca alegerile pentru șefia PNL Timișoara să fie amânate.

„Vreau să vă spun, cu părere de rău, că îmi displace atitudinea unor colegi care face mult rău partidului. Nu am decât să anulez aceste alegeri. Nu avem garanția că cei care vor vota sunt cei care au drept de vot. Din acest motiv, vom discuta în Biroul Politic Județean această situație foarte serioasă și vom organiza alegerile la o dată ulterioară”, a declarat Nica de pe scenă.

După niște contre cu deputatul Claudiu Chira, Alin Nica a coborât de pe scenă și a mai asistat pentru câteva momente la ședință. Mai apoi, Nica a părăsit sala, la fel și Cosmin Tabără. Au rămas, în schimb, Ambruș și susținătorii săi, care ar fi dorit să continue ședința, considerând-o „statuară”. „Dacă nu știți să citiți statutul este problema dumneavoastră”, au spus, printre altele, aceștia.

La ora 14.00, președintele interimar al PNL Timiș, Alin Nica, secretarul general interimar Dănuț Groza și deputatul Cosmin Șandru ar urma să dea declarații referitoare la cele întâmplate.

UPDATE După ce Alin Nica a anunţat suspendarea alegerilor la PNL Timişoara, tabăra care îl susţinea pe candidatul Raul Ambruş a format o nouă comisie de alegeri şi a ales preşedintele, anunţând că Ambruş a obţinut votul majorităţii. Urmează ca BPJ al PNL Timiş să valideze sau nu rezultatul acestor alegeri. Potrivit statutului BPN poate să ţină sau nu cont de decizia BPJ.

Comentarii

comentarii