Acasă Politica Alegeri la PNL Timiş

Alegeri la PNL Timiş

517
DISTRIBUIȚI

Candidaţi la funcţia de preşedinte al filialei judeţene sunt: Nicolae Robu, Sorin Supuran, Teodor Voicu şi Ştefan Liviu Stoian

Duminică au loc alegerile la PNL Timiş. În cursa pentru postul de preşedinte al filialei s-au înscris patru candidaţi: Nicolae Robu, Sorin Supuran, Teodor Voicu şi Ştefan Liviu Stoian. “Duminică avem conferinţa judeţeană. Suntem la expirarea termenului de depunere a candidaturilor. Patru candidaţi sunt înscrişi pentru funcţia de preşedinte şi 74 de candidaţi pentru calitatea de membru în biroul politic teritorial. Colegii mai vechi din PNL Timiş îmi spun că este un record absolut, niciodată nu au fost aşa de mulţi candidaţi, 74 pe 28 de locuri. Avem 690 de delegaţi pe care-i aşteptăm la conferinţa judeţeană, un număr mult mai mare decât cel cu care s-a operat în ultimii ani, din câte am înţeles de la colegii mai vechi”, spune senatorul Nicolae Robu, preşedintele interimar al PNL Timiş. De asemenea, sunt şi 9 candidaţi pentru curtea de onoare şi arbitraj, pe cinci locuri şi 3 candidaţi pentru comisia de cenzori, pe tot atâtea locuri. 

Nicolae Robu şi-a prezentat echipa

Preşedintele interimar PNL Timiş şi-a prezentat echipa de conducere pe care o propune şi o susţine. Din echipa lui Robu fac parte: Viorel Coifan, Ioan Ambruş, Avram Stănuşoiu, Dorin Birdean, Gheorghe Bologa, Adriana Corbeanu, Dan Diaconu, Radu Dimeca, Dumitru Dinulescu, Petru Ehegartner, Gina Grigorie, Cornel Guran, Camelia Gurban, Monica Hărmănescu, Victor Hotean, Tiberiu Jivan, Sorin Margău, Alexandru Moisuc, Ioan Nasleu, Alin Nica, Flavius Nicoară, Adrian Păşcuţă, Ionel Patrichi, Cornel Petroman, Longin  Popescu, Vergina Popescu, Vasile Marian, Florin Vîrteiu. Sistemul de vot este diferit de cel folosit pentru alegerea conducerii centrale. Dacă, la Bucureşti, pentru şefia PNL la nivel naţional s-a votat candidatul împreună cu lista aferentă, la Timiş, duminică, se va vota candidatul la funcţia de preşedinte, iar cei propuşi de acesta să facă parte din echipa de conducere vor fi votaţi uninominal, fiecare în parte. “Nu se votează ca la congres la Bucureşti unde odată cu preşedintele a fost votată şi echipa. Aici echipa este susţinută de preşedinte dar se votează uninominal. Statutul prevede ca aceşti candidaţi să fie aleşi uninominal”, a spus Nicolae Robu.

Comentarii

comentarii