Acasă Eveniment Alertă cu bombă la Centrul comercial Bega. A început evacuarea clădirii. UPDATE:...

Alertă cu bombă la Centrul comercial Bega. A început evacuarea clădirii. UPDATE: A fost o alarmă falsă

DISTRIBUIȚI

Luni, 23 mai, puțin după ora 17.00, la Centrul comercial Bega s-a dat alarma după ce un bărbat a sunat la 112 spunând că la etajul 2 al clădirii a fost instalată o bombă, potrivit IPJ Timiș.

Un bărbat a sunat, luni, la numărul de urgenţe 112 şi a anunţat că a fost amplasat un dispozitiv exploziv la un centru comercial din apropiere de centrul municipiului Timişoara. Mai multe echipaje de politie au fost trimise la faţa locului, dar şi pirotehniştii. A început evacuarea clădirii. 

Autorităţile intervin, luni, după ce au primit un apel la numărul de urgenţă 112 care anunţa un dispozitiv exploziv la ”Bega”  – aceasta fiind atât denumirea unui centru comercial din apropierea centrului municipiului Timişoara, dar şi a unei maternităţi.

Mai multe echipaje de politie şi pirotehnişti au fost trimise la ambele locaţii, constatându-se că ameninţarea vizează centrul comercial.

A început evacuarea clădirii.

UPDATE 1: A fost o alarmă falsă.

„La fața locului, au ajuns pirotehniștii din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Timiș,polițiștii,jandarmii și echipaje ISU Banat, care, în urma verificărilor, au stabilit că este o alarmă falsă, iar, în prezent, se fac verificări, în vederea depistării persoanei care a alertat autoritățile fără un motiv întemeiat și pentru tragerea acesteia la răspundere”, transmit reprezentanții IPJ Timiș.

UPDATE 2:„In urma verificărilor efectuate, cu privire la alarma falsă cu bombă, polițiștii l-au identificat și depistat pe cel care a alertat autoritățile, fiind vorba despre același minor de 15 ani, care a sesizat în luna ianuarie a acestui an, existența unei bombe la un Liceul Catolic din Timișoara.

Acesta a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 2000 lei, conform O.U.G 34/2008, privind organizarea și funcționarea Sistemului Național Unic pentru Apeluri de Urgență”, a transmit IPJ Timiș.

Comentarii

comentarii