Acasă Politica Alin Nica: ”Timișul nu este de vânzare”

Alin Nica: ”Timișul nu este de vânzare”

DISTRIBUIȚI

Liderul filialei PNL Timiș, Alin Nica, e hotărât să nu-i dezamăgească pe primarii și votanții PNL din Timiș și să nu renunțe la candidatura pentru Consiliul Județean Timiș.  Nica a declarat că dacă se va merge pe varianta de candidați comuni în alianță cu PSD, el și primarii liberali din Timiș vor candida sub sigla altui partid de dreapta. ”Nu vreau să fiu eu cel care pornește scânteia de la Timișoara, dar dacă colegii de la București înțeleg cu adevărat că e un pericol major pentru PNL vor lua decizia corectă, iar PNL la Timiș va merge pe liste separate și candidați separați”, a declarat Alin Nica.

Însoțit de primarii PNL din Timiș, Nica a organizat, vineri, o conferință de presă în fața sediului PNL.

”Timișul nu este de vânzare în schimbul unor tranzacții electorale. Primarii PNL au primit oferta să dea Consiliul Județean, să îmi retragă sprijinul, pentru că așa nu li se vor pune contracandidați PSD în localitățile lor. Însă la Simonis, până și ofertele sunt mincinoase. La mai puțin de 48 de ore de la ofertă, la Moșnița Nouă unde îl avem primar în funcție pe Florin Bucur, a apărut un candidat independent: chiar fratele lui Simonis”, a declarat Alin Nica.

Președintele CJT spune că nu se va dezice de PNL și va continuă să rămână liberal.

”Nu mă dezic de PNL. Suntem cu toții aici pentru că suntem liberali și vrem să mergem în fața oamenilor, ca ei să ne aleagă sau să ne respingă. Acesta este sensul democratic al alegerilor. Cu toții vrem să ne prezentăm ca liberali, cu toții avem încredere în rezultatele noastre, în munca depusă în comunitățile noastre. Pe ceea ce am construit noi până acum în Timiș, nu permitem nimănui să se cațăre, în special nu lui Simonis.

Dacă vom fi înlăturați din PNL, rămânem liberali. Sperăm să purtăm un dialog cu argumente și să nu ajungem nici acum, nici vreodată, pe viitor, la astfel de variante. Suntem siguri că persoanele din conducerea PNL național vor înțelege specificul local al Timișului și spiritul Timișoarei. Aici, în Timiș, în 1989 s-a reaprins libertatea, iar PNL, de atunci, a protejat-o și a dus-o mai departe, în toate formele ei.

Acum, în acest an electoral, avem, pentru prima dată după Revoluție, șansa, oportunitatea istorică ca PNL să fie și la Consiliul Județean și la Primăria Timișoara. Toate cercetările sociologice, pulsul comunităților, oamenii cu care discutăm zilnic, ne îndreptățesc să credem, chiar să fim siguri, că în 9 iunie, Timișul și Timișoara vor avea ceva ce nu s-a mai întâmplat până acum: același partid și o viziune unitară, coerentă.

PSD a lansat o bârfă: că indiferent în ce variantă, Simonis va câștiga chiar dacă filiala PNL Timiș va fi destrămată. Nu, dragi colegi, Simonis nu va câștiga oricum. Dincolo de diferența dublă de procent la intenția de vot în favoarea mea, din partea oamenilor de bună credință din județ, am discutat cu colegii primari, și, cei care nu vor fi înlăturați în caz de alianță impusă cu PSD-ul, tot nu vor vota Simonis și nu vor încuraja locuitorii din comunităților lor să aleagă PSD. Însă cel mai bine este să îi las chiar pe ei să își exprime punctul de vedere”, spune președintele PNL Timiș.

Nica a spus că ia în considerare să-și dea demisia din PNL în cazul în care candidatura sa nu va fi validată la nivel naţional ori se vor lua măsuri împotriva sa.

 ”Sper să nu se ajungă la această opţiune. E o opţiune pe care o luăm în considerare. E un proiect de dreapta care trebuie să continue. Nu dorim să călcăm pe sacrificiul timişorenilor din ’89 de a scăpa de comunism şi de jocuri tranzacţionale, care nu sunt specifice. Ce vedem că se întâmplă în spatele uşilor închise nu are nicio legătură cu democraţia. Cei de la Bucureşti ne cred că suntem un fel de fiinţe SF, nu ne înţeleg, nu înţeleg spriritul Timişoarei. Asta este ceea ce cei de la Bucureşti trebuie să înţeleagă în ceasul al 12-lea şi să ia decizii în beneficiul oamenilor. Nu îmi dau demisia, mă lupt până la capăt pentru PNL. Dacă colegii din PNL naţional aleg să mă excludă sau să ia vreo măsură împotriva mea, eu voi fi împăcat cu ideea că tablourile brătienilor să nu cadă jos de ruşinea că au demis un preşedinte liberal pentru a oferi judeţul PSD. Eu fac apel la colegii noştri de la centru să ia decizia raţională, corectă, o ştim cu toţii care este, şi să nu ajungem în situaţii în care să avem o nouă dizidenţa din PNL, conflicte interne. (…) Tot ce pot să facă colegii noştri e să ne excludă pe toţi. Statutul spune că în Colegiul Director se stabilesc candidaţii şi noi am stabilit de la începtul lunii martie”, a precizat Nica.

Liderul PNL Timiş s-a arătat convins că Alfred Simonis, dacă va fi candidat la Consiliul Judeţean, nu va câştiga.

”Îl aştept pe domnul Simonis să-l bat măr în 9 iunie. (…) PSD a lansat o bârfă: că indiferent în ce variantă, Simonis va câştiga chiar dacă filiala PNL Timiş va fi destrămată. Nu, dragi colegi, Simonis nu va câştiga oricum. Dincolo de diferenţa dublă de procent la intenţia de vot în favoarea mea, din partea oamenilor de bună credinţă din judeţ, am discutat cu colegii primari şi, cei care nu vor fi înlăturaţi în caz de alianţa impusă cu PSD-ul, tot nu vor vota Simonis şi nu vor încuraja locuitorii din comunităţilor lor să aleagă PSD”, a susţinut Alin Nica.

În încheiere, Nica a afirmat că nu a fost invitat la o nouă discuţie cu liderul PNL Nicolae Ciucă, care se va afla la Timişoara vineri după-amiază, dar că se va întâlni cu acesta pentru că a fost invitat la întâlnirea pe care reprezentanţii CNAIR au organizat-o pe şantierul centurii sud, împreună cu ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, şi liderii coaliţiei de guvernare, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă.

Potrivit unor surse, liderii coaliţiei de guvernare ar fi decis ca în judeţul Timiş, un candidat social-democrat va fi susţinut la preşedinţia Consiliului Judeţean Timiş, iar un candidat din partea PNL va fi susţinut pentru candidatura la Primăria Timişoara.

Comentarii

comentarii