Acasă Politica Alina Gorghiu: „Prim-ministrul Florin Cîțu, acțiune de maturitate politică. Așteptăm ca partenerii...

Alina Gorghiu: „Prim-ministrul Florin Cîțu, acțiune de maturitate politică. Așteptăm ca partenerii de la USR-PLUS să desemneze o nouă persoană pentru funcția de ministru al Sănătății”

514
DISTRIBUIȚI

Alina Gorghiu, senatoare PNL Timiș,laudă inițiativa premierului Florin Cîțu de a prelua interimar Ministerul Sănătății, până când USR PLUS vine cu o altă nominalizare, după ce Vlad Voiculescu a fost demis miercuri dimineață. Gorghiu precizează că liberalii continuă să își dorească o guvernare în actuala formulă.

Reamintim, miercuri, după ce ministrul Voiculescu a fost demis, reacțiile au fost împărțite în coaliție de guvernare. Cîțu l-a propus inițial pe Dan Barna drept interimar, acesta a refuzat, astfel că pe seară a anunțat că preia el funcția, cu titlu interimar. Cei de la USR PLUS calificau decizia de demitere a lui Voiculescu drept „imatură” și cereau retragerea sprijinului politic pentru premier și din partea PNL, după ce ei deja luaseră această poziție.

Prezentăm și poziția Alinei Gorghiu, prezentată într-o postare pe Facebook:

„Prim-ministrul Florin Cîțu, acțiune de maturitate politică, responsabilitate și respect față de votul primit din partea românilor. Și-a asumat interimatul ministerului Sănătății, pentru a depăși parțial momentul de criză.

Toate partidele din coaliție au o obligație față de electoratul care le-a acordat încrederea în decembrie 2020.

Și le spun tuturor românilor că pentru PNL nu există o altă soluție politică de guvernare decât actuala coaliție de guvernare.

PS: Respectăm acordul încheiat în urmă cu patru luni. Prin urmare, așteptăm ca partenerii de la USR-PLUS să desemneze o nouă persoană pentru funcția de ministru al Sănătății. Avem multă treabă și de făcut reforme”.

Comentarii

comentarii