Acasă Actualitate Alte cinci blocuri din Timișoara intră în reabilitare termică

Alte cinci blocuri din Timișoara intră în reabilitare termică

DISTRIBUIȚI

Primăria Timișoara dă drumul la reabilitarea altor cinci blocuri din Timișoara, după ce în ultima ședință de consiliul local au fost aprobate proiectele de hotărâre prin care au fost actualizate valorile acestora. Cele cinci blocuri, care au împreună 486 de apartamente, sunt localizate pe bulevardul Cetății, strada Henri Coandă, bulevardul General Ion Dragalina, strada Teiului, strada Burebista și Calea Circumvalațiunii, iar toate au ajuns în faza de execuție a lucrărilor. Finanțările sunt făcute prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020.

„Facem contractele de finanțare vechi să funcționeze și am deblocat deja 8 investiții pentru reabilitarea termică a blocurilor. Suntem cu ele în faza de execuție și nu ne oprim. Continuăm să investim în termoizolare, pentru a-i sprijini pe timișoreni în reducerea costurilor la utilități și vrem să accesăm finanțare pe noul POR pentru mai multe zone rezidențiale cu blocuri”, transmite primarul, Dominic Fritz.

În prezent, au contract de execuție și au demarat lucrări la blocurile de pe splaiul Nicolae Titulescu nr. 10A, str. Arieș nr. 20, str. Mureș nr. 129, str. Jugănaru nr. 20 și Intrarea Doinei 19-21-23-25-31, str. Muresan nr. 61-63, str.  Nicolae Labiș  nr. 1, str. Balmus nr. 9-11 și sunt în procedura de evaluare a ofertelor blocurile de pe str. Pădurarilor nr. 5, Aleea Azurului nr. 9, str. Gh. Lazăr nr. 36, str. Brândușei nr. 4, str. Brândușei nr. 11, Calea Torontalului nr. 66, bl. 119, str. Felix nr. 23, bl. 75, sc. A+B, Aleea Cascadei nr. 1 și str. Gh. Lazăr 42.

„Din blocurile aflate în Programul de eficientizare energetică, 5 au fost finalizate, unul este realizat în proporție de 85%, 8 se află în etapa de execuție, 27 sunt în faza de licitație, evaluare a ofertelor, iar celelalte sunt în diferite faze de revizuire a proiectului tehnic. Primăria Timișoara susține eficientizarea energetică a clădirilor rezidențiale și va continua accesarea fonduri prin programe europene”, susțin reprezentanții instituției.

Comentarii

comentarii