Acasă Actualitate Amenințarea cu bombă ce viza Liceul Tehnologic ”Ion I.C. Brătianu” a fost...

Amenințarea cu bombă ce viza Liceul Tehnologic ”Ion I.C. Brătianu” a fost făcută de pe un telefon furat de la „omul cu cântarul” din centrul Timișoarei

DISTRIBUIȚI

O ameninţare privind amplasarea unei bombe la Liceul Tehnologic ”Ion I.C. Brătianu”, aflat în centrul oraşului Timişoara, a fost primită luni, 19 septembrie, în urma unui apel la numărul de urgenţă 112. Peste 600 de elevi de la Liceul I.C. Brătianu din Timișoara au fost evacuați.

După evacuarea liceului și verificările specifice, alerta s-a dovedit a fi falsă. Forțele speciale ale SRI au verificat toată clădirea și nu au găsit nici un dispozitiv exploziv, iar ancheta a fost preluată de polițiștii de la Secția 1. Ancheta a scos la iveală că apelul la 112 a fost efectuat de pe telefonul lui Avram Popa, în vârstă de 74 de ani, cunoscut ca „omul cu cântarul” din centrul Timișoarei.

Activistul civic Ștefan Cojocnean, cel care l-a ajutat pe „omul cu cântarul” să își refacă viața după ce a fost bătut crunt de persoane necunoscute, a explicat pe Facebook cum s-a ajuns ca alerta la 112 să fie dată, de pe telefonul lui Avram Popa, de o persoană necunoscută.

„Lui nea Popa i s-a furat telefonul mobil duminică după-amiază și luni dimineață s-a sunat la 112 pentru o alertă falsă cu bombă la Liceul “Ion I. C. Bratianu”! Și pentru asta am fost chemat de urgență la poliție, pentru a da niște explicații tehnice și de ce nea Popa nu a fost cel care a sunat la 112. Părerea mea este că cel care s-a folosit de buna credința lui nea Popa de a-i da telefonul să sune și a plecat cu el, este aceeași persoană care a alertat autoritățile și a scos un liceu în stradă”, a arătat Ștefan Cojocnean, într-o postare de pe Facebook.

Comentarii

comentarii