Acasă Actualitate Amplă acțiune educativ-ecologică cu Rotary Club Cosmopolitan Timișoara și 300 de elevi...

Amplă acțiune educativ-ecologică cu Rotary Club Cosmopolitan Timișoara și 300 de elevi și profesori

591
DISTRIBUIȚI

Rotary Club Cosmopolitan Timișoara a organizat manifestarea ecologică ”Rolul educației în protecția mediului”, miercuri 2 octombrie, în parcul Botanic, la care au participat aproximativ 300 de elevi și profesori de la Liceul Lenau, Colegiul Bănățean și Liceul Grigore Moisil.

Evenimentul s-a desfășurat, în parteneriat cu ISU Banat, Brantner, ECOTIC și ECOstuff.

”În mandatul meu, vreau ca să punem accent pe educație, fiindcă noi considerăm că este foarte importantă educația pentru o comunitate. Trebuie să avem grijă de copii.

Avem aici în parc acțiuni și workshop-uri interactive cu mulți elevi.

În ultima perioadă parcul Botanic a căpătat o imagine cam proastă: aici vin tinerii și se droghează și tot aici s-au retras o vreme și o serie de imigranți.

De aceea vrem să refacem imaginea acestui obiectiv important al orașului care se află în zona centrală a Timișoarei. Trebuie să avem grijă de acest parc.

Marți 1 octombrie, a avut loc o acțiune amplă de igienizare a parcului: s-au strâns gunoaiele, s-a tăiat iarba, s-a încercat și ștergerea mâzgălelilor de pe gardurile de cărămidă. S-au reparat și băncile.

Am curățat 4 ore, dar fără rezultate notabile. Va trebuie revopsit totul. A fost renovat și pavilionul care a fost construit tot de rotarieni cu mai mulți ani în urmă. A fost revopsită și schimbată lemnăria unde era stricată”, a explicat Alin Bâtea, președintele Rotary Club Cosmopolitan Timișoara.

Comentarii

comentarii