Acasă Administraţie Aparatură medicală de la bugetul judeţean şi locuinţe de serviciu pentru medici,...

Aparatură medicală de la bugetul judeţean şi locuinţe de serviciu pentru medici, la Spitalul din Făget

789
DISTRIBUIȚI

Consiliul Judeţean Timiş îşi propune să facă  investiţii din bugetul propriu în vederea modernizării spitalului din Făget. De asemenea, se doreşte realizarea de locuinţe de serviciu pentru medicii specialişti din această unitate medicală, prin intermediul Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe.

O premieră pentru Timiş, CJT doreşte să aloce bani de la bugetul propriu pentru dotarea spitalului din Făget. „Noi, la Consiliul Județean, vom finanța direct Spitalul din Făget, un demers în premieră pentru Timiș. După aprobarea bugetului, la sfârșitul acestei luni, vom deschide un apel de proiecte pentru dotarea cu aparatură medicală a spitalelor orășenești. Sunt convins ca dl primar Marcel Avram va depune cel puțin un proiect pentru creșterea calității actului medical și diversificarea serviciilor oferite de spital”, a anunţat Călin Dobra, preşedintele CJ Timiş.

În cursul zilei de miercuri, în cadrul unităţii medicale timişene au fost inaugurate patru noi cabinete de consultații, aici vor activa la fiecare câte un nou medic specialist, în oftalmologie, psihiatrie, ORL și dermato-venerice. Beneficiarii sunt mii de timișeni din Făget și din comunele învecinate. Tot pentru a asigura condiţii mai bune şi atractivitate pentru doctorii care doresc să lucreze la Făget, Dobra a anunţat un proiect pentru locuințe de serviciu pentru medicii specialiști, prin Agenția Națională pentru Locuințe.

Spitalul din Făget urmează să beneficieze şi de fonduri guvernamentale, prin intermediul unui proiect de dotare cu aparatură nouă în valoare de 500.000 euro derulat prin Direcția de Sănătate Publică Timiș.

Pentru a se oferi condiţii cât mai bune în cadrul unităţii medicale aflată la kilometri buni de Timişoara, şeful CJT a cerut ca primarii localităţilor învecinate Făgetului să facă, la rândul lor eforturi pentru a ridica nivelul serviciului medical prestat, majoritatea „clienţilor” provenind chiar din această zonă.

 

Comentarii

comentarii