Acasă Actualitate Aproape un milion de euro „aruncați pe fereastră” cu lucrările din Parcul...

Aproape un milion de euro „aruncați pe fereastră” cu lucrările din Parcul Civic, printr-o „afacere «corectă» a familiei useriste”

DISTRIBUIȚI

Radu Țoancă, consilier local PSD Timișoara, vorbește despre Parcul Civic, însă nu despre drona care ar fi fost furată aici documentaristului Charlie Ottley, ci despre cei 800.000 de euro care, potrivit social-democratului, au fost „aruncați pe fereastră” de actuala conducere printr-o „afacere «corectă» a familiei useriste”. Asta pe lângă imaginea parcului, una „dezolantă, tipică unui sat lăsat de izbeliște: iarba a ajuns la jumătate de metru, sistemul de irigații este colmatat, forajele nu au filtre”.

„Peste 800 000 de euro s-au plătit deja pentru această lucrare, începută  în urmă cu 3 ani și care avea termen de execuție … 6 luni. Între timp, cu firma aflată în insolvență, patroana s-a orientat și s-a împrietenit foarte tare cu un celebru viceprimar al Timișoarei care s-a agitat teribil în aceste zile să găsească o persoană din primărie care să semneze procesul-verbal de recepție a lucrării. Asta, în condițiile în care domnișoara șefă peste spațiile verzi din Timișoara s-a îmbolnăvit subit, continuând astfel o tradiție funcționărească atât de criticată de primarul Fritz în ceea ce privește anumiți angajați din primărie de care a dorit să scape. Spre amuzamentul general, viceprimarul «noctambul» – posesor de soluții la 3 noaptea- (Ruben Lațcău – n.r.) a ajuns să se certe cu un alt personaj din noua garnitură (un consilier al primarului) care este protectorul firmei ce asigură dirigenția de șantier a lucrării și care nu și-a primit banii de la firma din Dumbrăvița care a făcut lucrarea. Firmă care, apropo, nu a câștigat licitația inițială pentru că avea prețuri mai mari, ea ajungând să execute lucrarea în urma unei decizii judecătorești”, scrie Țoancă, într-o postare pe rețelele de socializare.

Acesta mai spune că Parcul Civic, este o „veritabilă carte de vizită a orașului în ultimii zeci de ani”, fiind doar unul dintre exemplele de „bătaie de joc pe bani publici ale firmelor agreate de progresiști în ceea ce privește curățenia, spațiile verzi, drumurile”. „Încet-încet, orașul nostru – considerat pe bună dreptate ca fiind unul din cele mai frumoase și civilizate din țară – devine o mahala prăfuită, murdară, părăginită și tristă după doi ani de administrație incompetentă, haotică și infantilă!”, încheie acesta.

 

Comentarii

comentarii