Acasă Eveniment Aproximativ 200 de oi au fost salvate de pompieri, după ce au...

Aproximativ 200 de oi au fost salvate de pompieri, după ce au rămas blocate pe un teren în urma revărsării Crișului Alb

DISTRIBUIȚI

Aproximativ 200 de oi au fost salvate de pompieri după ce au rămas blocate pe un teren viran din apropierea localității Sebiș județul Arad, în urma revărsării Crișului Alb.

Pentru misiune acționează forțe și mijloace din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Vasile Goldiș” al județului Arad cu două autospeciale de primă intervenție și comandă, două bărci, un echipaj SMURD pentru protecția personalului propriu și o autospecială de lucru cu apă și spumă (utilizată în vederea asigurării iluminatului pe timpul intervenției), încadrate cu 10 subofițeri.

Pentru evacuarea oilor este necesară traversarea zonei inundate (aproximativ 300 mp având adâncimea apei de aproximativ 1.5 metri).

Salvatorii au folosit două bărci, iar pentru evacuarea animalelor au traversat o zonă unde apa avea în jur de un metru și jumătate adâncime.

Deoarece în bărci puteau fi urcate doar 4-5 animale, intervenția a durat până noaptea târziu.

După mai bine de 10 ore de muncă susținută a pompierilor militari arădeni, intervenția fiind îngreunată de condițiile meteorologice nefavorabile, aceștia au evacuat în siguranță 212 oi. Misiunea s-a încheiat cu succes în această dimineață la ora 05:45.

Comentarii

comentarii