Acasă Actualitate Aquatim și UVT: Reimaginarea Fântânii Punctele Cardinale ca insulă de biodiversitate

Aquatim și UVT: Reimaginarea Fântânii Punctele Cardinale ca insulă de biodiversitate

DISTRIBUIȚI

Joi, 2 iunie 2022, începând de la ora 13.15, în spațiul outdoor al Grădinii urbane UVT (situat în lateralul sălii de sport  și a terenului de baschet UVT), va fi lansat proiectului comun, inițiat de UVT și Aquatim SA, în parteneriat cu Primăria Municipiului Timișoara.

E vorba de ”Reimaginarea Fântânii Punctele Cardinale” ca insulă de biodiversitate. La eveniment participă rectorul UVT, Marilen Gabriel Pirtea, directorul general Aquatim SA, Ilie Vlaicu, dar și cadrele universitare ale UVT care coordonează echipele studențești implicate în proiect, alături de studenți.

Săptămâna Verde Europeană la UVT este în 2022 la cea de-a cincea ediție, evenimentul UVT fiind selectat de Comisia Europeană ca eveniment partener al Săptămânii Verzi Europene, un program european care are loc la nivel internațional în perioada 30 mai – 5 iunie 2022.

Proiectul Reimaginarea Fântânii „Punctele Cardinale” ca insulă de biodiversitate face parte din viziunea globală propusă în calendarul din Săptămâna Verde Europeană la UVT șia fost propus de către Aquatim SA, ca deținător al drepturilor de utilizare a Fântânii „Punctele Cardinale”.

UVT a răspuns ideilor inițiale prin organizarea unei abordări sistemice a procesului de generare a opțiunilor pentru proiectul creativ al Fântânii „Punctele Cardinale”.

Axul central al proiectului constă în colaborarea dintre cadrele didactice și studenții aparținând de cele trei facultăți ale UVT (FADCBG și FSP), cu participarea Centrului de Transfer Tehnologic și Inovare al UVT din structura ICAM.

În acest mod, studenții sunt parte activă a unui proiect prin care UVT își propune să contribuie la creșterea stării de bine în comunitate, ideile creative propuse de aceștia pentru reimaginarea Fântânii „Punctele Cardinale” fiind deopotrivă estetice și funcționale, în aliniament cu Noul Bauhaus European.

 

 

Comentarii

comentarii