Acasă Eveniment Armate de medici așteaptă la granița de vest românii întorși din Italia,...

Armate de medici așteaptă la granița de vest românii întorși din Italia, şi îi izolează cu forţa

2127
DISTRIBUIȚI

Românii care au apucat să plece din Italia înainte de închiderea graniţelor, au fost aşteptaţi în ţară de armate de medici. Cei care vin din zonele afectate sunt trimişi în autoizolare sau în carantină.

Traficul a fost intens pe arterele de intrare în ţară, la graniţele de vest. Cel mai aglomerat punct de frontieră a fost Vama Nădlac II, unde sute de maşini au format cozi imense.

În ultimele 24 de ore 11.000 de persoane au tranzitat punctul de trecere al frontierei Nădlac 2. Dintre aceştia, o bună parte sunt români care fug din calea virusului. Zeci de persoane aşteaptă să completeze chestionarele medicilor DSP, iar ulterior vor fi escortaţi de către poliţişti în centrele de carantinare.

Autorităţile au avut de-a face cu un scandal, după ce 23 de persoane care s-au întors din Italia au refuzat să intre în carantină într-un centru în care erau deja cazate 48 de persoane.

Mulţi români din Italia s-au bătut pentru un loc în ultimele microbuze şi autocare care au intrat în ţară.

40.000 de persoane au ajuns în ultimele două săptămâni în ţara noastră din Italia. Nimeni nu intră până nu completează o declaraţie pe proprie răspundere, în care spune din ce zonă vine şi dacă are simptome. Apoi i se ia temperatura. Un autocar venit din Italia, prin Grecia, a fost oprit în Vama Giurgiu. Există suspiciunea că şoferul a încercat să păcălească autorităţile.

Daca se va dovedi ca au venit din Italia, si nu din Germania, risca o amenda intre 5.000 şi 20.000 de lei sau dosar penal. De când a apărut virusul ucigaş, au fost întocmite 19 dosare penale.

România are în acest moment 5000 de locuri în centrele speciale de carantină. Potrivit legii, în judeţele de graniţă, trebuie să existe 500 de paturi, iar în celelalte, câte 100.

Transportul de călători între România şi Italia a fost interzis până la sfârşitul lunii. Decizia îi loveşte pe cei 91 de operatori care făceau curse regulate. CFR-ul este obligat să pună afişe în trenuri în care să-i informeze pe românii care vin din Italia că vor intra în carantină.

Comentarii

comentarii