Acasă Sport Asociaţia Judeţeană de Lupte nu este eligibilă pentru Direcţia Judeţeană pentru Sport...

Asociaţia Judeţeană de Lupte nu este eligibilă pentru Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Timiş

391
DISTRIBUIȚI

Gheorghe Bologa, preşedintele AJL Timiş, este nemulţumit de faptul că asociaţia pe care o conduce a fost exclusă de la finanţare, deşi în acest an luptătorii timişeni au cucerit 38 de medalii la concursurile naţionale şi internaţionale
Şapte structuri sportive timişene vor beneficia de contracte de finanţare din partea Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret (DJST) Timiş, în valoare de 24.000 de lei. Din această sumă, 13.000 de lei au fost alocaţi pentru filiera „Promovarea sportului de performanţă” şi 11.000 de lei pentru programul „Sportul pentru toţi”. Banii au fost repartizaţi în data de 11 noiembrie, în urma sesiunii de selecţie a programelor sportive, organizată la sediul DJST. Asociaţia Judeţeană de Box şi CS Electromotor Timişoara au obţinut fiecare câte 2.600 de lei, Asociaţia Judeţeană de Fotbal a primit 2.500 de lei, câte 2.000 de lei au fost atribuiţi Clubului Sportiv Danzio Timişoara şi Asociaţiei Judeţene de Nataţie, iar CS Olivia Swim Timişoara a obţinut suma de 1.300 lei. De asemenea, Asociaţiei Judeţene „Sportul pentru Toţi” Timiş i-a fost repartizata suma de 11.000 de lei, fiind singura structură sportivă care a depus cerere de finanţare în cadrul programului „Sportul pentru toţi”. Conform Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Timiş, Asociaţia Judeţeană de Lupte şi Clubul Sportiv Delfin Timişoara „nu au întrunit criteriile de eligibilitate pentru a participa la licitaţie”.

Luptătorii sunt nemulţumiţi

Gheorghe Bologa, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Lupte (AJL) Timiş, s-a arătat profund nemulţumit de faptul că asociaţia pe care o conduce a fost exclusă de la această licitaţie organizată de către Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Timiş. Bologa susţine că Asociaţia Judeţeană de Lupte a depus documentele necesare şi chiar i s-a promis, într-o discuţie avută cu Mario Ghica, reprezentantul DJST, că AJL o să primească 3.000 de lei. „Este foarte bine că s-au semnat contracte de finanţare cu asociaţiile sportive judeţene, pentru că sportul trebuie să fie susţinut financiar. Chestiunea care m-a deranjat este motivaţia domnilor care au organizat această mascaradă de licitaţie. Şi anume că Asociaţia Judeţeană de Lupte nu a întrunit criteriile de eligibilitate pentru a participa la licitaţie. Deşi de mai mulţi ani participăm la sesiuni de selecţie a programelor sportive, este prima dată când dosarul nostru este respins şi se motivează astfel. Criteriile sunt cele care au fost şi în anii anteriori. Nu ştim să se fi schimbat ceva, dar dacă domnii de la Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Timiş spun că nu am întrunit criteriile, le solicit să-mi aducă la cunoştinţă, oficial, care sunt aceste criterii de eligibilitate. Pentru că noi, la Asociaţia Judeţeană de Lupte, avem doar criterii de performanţă. Probabil în criteriile de eligibilitate intră şi culoarea carnetului de partid. Criteriile de eligibilitate sunt o mare necunoscută pentru mine, în calitate de preşedinte al Asociaţiei Judeţene de Lupte, pentru simplul fapt că pe site-ul Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Timiş nu sunt afişate aceste criterii, iar coordonatorul disciplinei lupte, domnul Mario Ghica, nu a avut bunăvoinţa să ni le comunice, dacă acestea există. Din această cauză, relaţiile dintre Asociaţia Judeţeană de Lupte şi Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Timiş pot spune că sunt îngheţate şi aşteptăm explicaţii”, ne-a declarat Gheorghe Bologa.

38 de medalii naţionale şi internaţionale pentru AJL Timiş, în 2010

Gheorghe Bologa, care este şi preşedintele secţiei de lupte a CSM Lugoj, a cărei echipă a câştigat singurele medalii (bronz în 2009 şi în 2010) obţinute de România la Cupa Campionilor Europeni, a ţinut să precizeze că, în acest an, până în prezent, cluburile şi asociaţiile afiliate la Asociaţia Judeţeană de Lupte Timiş au obţinut 38 de medalii la concursurile naţionale şi internaţionale. „Vreau să se ştie că, în 2010, până la mijlocul lunii noiembrie, cluburile şi asociaţiile afiliate la Asociaţia Judeţeană de Lupte Timiş au obţinut 38 de medalii, din care 36 de medalii la concursurile naţionale şi două medalii la cele internaţionale. La competiţiile naţionale au fost obţinute 11 medalii de aur, şapte de argint şi 18 de bronz, iar la concursurile internaţionale s-au obţinut o medalie de argint şi o medalie de bronz. La aceste performanţe se vor adăuga şi medaliile care se vor obţine la sfârşitul acestei săptămâni de luptătorii timişeni care participă la Cupa României, concursuri care vor avea loc la Arad şi la Târgovişte”, a precizat preşedintele Asociaţiei Judeţene de Lupte Timiş, menţionând că puţine asociaţii sportive judeţene se pot mândri cu astfel de performanţe, care fac cinste sportului timişean.

Comentarii

comentarii