Acasă Actualitate Asociaţiile de proprietari din Timişoara pot depune Declaraţia 100 şi 112 pe...

Asociaţiile de proprietari din Timişoara pot depune Declaraţia 100 şi 112 pe suport de hărtie şi electronic

302
DISTRIBUIȚI

Federaţia Asociaţiilor de Locatari Timişoara (FALT) informează asociaţiile de locatari-proprietari din Timişoara, care trebuie să depună lunar Declaraţia 100 – privind obligaţiile de plată la bugetul de stat sau declaraţia 112 – „Declaraţie privind obligaţiile de plată a contribuţiilor sociale, impozitului pe venit şi evidenţa nominală a persoanelor asigurate”, că acestea pot fi depuse în continuare pe suport de hârtie şi în format electronic, pe CD.

În urma demersurilor făcute de FALT şi Liga Habitat, a fost emis Ordinul nr. 2215/2011 al Ministerului Finanţelor Publice, prin care s-a clarificat faptul că declaraţia aferentă lunii iunie poate fi depusă în luna iulie, în acelaşi format ca până atunci, adică pe suport de hârtie şi CD, fără semnătură digitală.

„Demersurile celor două organizaţii continuă şi, prin urmare, direcţiile finanţelor publice au fost înştiinţate să primească în continuare Declaraţia 112 pe suport de hârtie şi CD, fără a sancţiona asociaţiile de locatari/proprietari, până la primirea unor noi precizări, datorită faptului că există în dezbatere publică o ordonanţă de guvern prin care se propune modificarea codului fiscal”, a subliniat Petru Olariu, preşedintele FALT. Detalii, la FALT, P-ţa Al. Mocioni nr. 9, Timişoara: luni – vineri: 9 – 13; marţi şi joi: 16 – 18.

Comentarii

comentarii