Acasă Editorial ”Asta e”… o țară normală?!

”Asta e”… o țară normală?!

DISTRIBUIȚI

Contraeditorial

Motto

” Ştiu eu în ce poză apar? Şi ce să fac. Asta e. Dacă e o poză, e o poză. Asta e”.

Premierul Ludovic Orban, vineri seară 29.05.2020.
 

”Asta e” a fost replica dezamăgitoare a primului ministru al României, domnul Victor Orban, după publicarea unei poze oripilante făcute, cel mai probabil, în inima guvernului României, adică în biroul primului ministru. Spun oripilante, pentru că din poză reiese clar că  premierul Ludovic Orban, vicepremierul Raluca Turcan, miniștrii Virgil Popescu, Lucian Bode, Bogdan Aurescu beau, fumează, nu poartă măști de protecție, nu respectă așa numita distanțare socială. Cel puțin două legi și două prevederi ale stării de alertă sunt încălcate! Dovadă limpede că legile țării sunt de-a dreptul sfidate, în locul de unde ar trebui să pornească punerea lor în aplicare! Culmea este că această ”demascare” a fost publicată de un consiler  al doamnei peremist-pesedistă Lia Olguța Vasilescu. Culmea culmilor este că deja poza este preluată de către alți miniștri ai partidului cu cei mai numeroși hoți dovediți din istoria recentă a României. Referitor la fotografia incriminată, să ne amintim de liderii pesediști, inclusiv de un fost prim ministru, pe cale de a se reîncărca acum cu funcții politice, fotografiați, mai ieri, când erau la putere, cu țigara în mână în clădirea guvenului…

Dar nu, ei nu au băut, nu au fumat în locuri interzise, gura nu le miroase și pot scoate pe ea tot felul de acuzații! Prin urmare, vom fi din nou, a câta oară, în jalnica postură de a asista la un mare circ demagogic, potrivit eternei zicale ”hoțul strigă prindeți hoțul”!

Da, este vorba de hoție atunci când nu respecți legile țării! Că dacă o faci de această manieră, în astfel de locuri publice, e și multă prostie, multă infatuare, îngâmfare este o altă problemă, care nu face decât să crească gravitatea faptelor ilegale. Nu se poate spune că este vorba doar de mentalitatea infantilă a elevului care fumează în veceul școlii, mândru că face un act de bravadă la începutul unei proaste deveniri! Nuu, este vorba și de mentalitate de activist PCR, încorporată genetic, că dacă ești șef, ești deasupra legilor, că îți este permis orice, mai la vedere sau mai cu fereală, în biroul bine păzit, în vila, cabana cu destinație specială, la Scroviștea, pe insula Belina, sau cine mai știe pe unde.

Constatând fragilitatea sistemului de protecție al cabinetului primului ministru, care permite ”sifonarea” unor astfel de imagini, nu poți să nu te întrebi, cu îngrijorare, cum sunt oare păzite adevăratele secrete de stat, dacă mai avem așa ceva, dată fiind valoarea actualilor noștri conducători…

Nu există nici măcar o explicație legală pentru un astfel de comportament infantilo-activistic! Poate de aceea premierul Ludovic Orban a comentat doar cu tradiționala sintagmă a neputinței românești în fața oricărui abuz, a oricărei înfrângeri: ”asta e”. Fără scuze, fără vreo ”depunere” de demisie… de (minimă) onoare!

Asta e, asta e ( ”ghinion”, nu?), dar asta nu ”e” deloc bine pentru români! Cu o astfel de mentalitate și purtare a liderilor țării, România nu va fi niciodată o țară cât de cât normală!

Comentarii

comentarii