Acasă Economic Astra va trebui să rezilieze toate poliţele de asigurare încheiate prin Romtelecom

Astra va trebui să rezilieze toate poliţele de asigurare încheiate prin Romtelecom

510
DISTRIBUIȚI

Comisia de Supraveghere a Asigurărilor (CSA) obligă compania Astra să denunţe poliţele privind „asigurarea locuinţei împotriva incendiului şi a dezastrelor naturale" încheiate prin intermediul Romtelecom şi să îi anunţe de aceasta pe cei care le-au primit”, potrivit comunicatului transmis joi de CSA.

 

Citeşte si: Romtelecom şi Astra Asigurări s-au pus pe înşelarea abonaţilor telefonici
Astfel, Consiliului Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA) s-a întrunit miercuri în şedinţă pentru a analiza situaţia creată prin emiterea de către societatea Astra SA a poliţei privind „asigurarea locuinţei împotriva incendiului şi a dezastrelor naturale”, transmisă prin poştă abonaţilor Romtelecom, odată cu factura telefonică. Drept urmare, CSA informează abonaţii Romtelecom, care au primit odată cu factura telefonică şi o poliţă de asigurare a locuinţei, că această societate care furnizează servicii de telecomunicaţii nu este autorizată să practice activitatea de intermediere în asigurări.
„Consiliul Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor a constatat că informaţiile cuprinse în poliţă sunt neclare, inexacte, contradictorii şi conduc la inducerea în eroare a potenţialilor asiguraţi cu privire la riscurile asigurate, prima de asigurare şi modalităţile de plată”, se arată în comunicatul CSA.
Având în vedere cele constatate, consiliul CSA a decis că Astra este obligată să denunţe poliţele privind "asigurarea locuinţei împotriva incendiului şi a dezastrelor naturale" încheiate prin intermediul Romtelecom, asiguratorul fiind obligat să informeze toţi clienţii Romtelecom, cărora le-a fost transmisă respectiva poliţă de asigurare, că aceasta a fost denunţată. Comisia de Supraveghere a Asigurărilor mai informează abonaţii Romtelecom, care au primit poliţa de asigurare odată cu factura telefonică, că aceasta a fost emisă fără respectarea dispoziţiilor legale privind contractele de asigurare precum şi a obligaţiilor de informare a asiguraţilor şi potenţialilor asiguraţi.
 

Comentarii

comentarii