Acasă Actualitate A crescut numărul infectaților cu COVID-19 la Smithfield și în Făget. Trei...

A crescut numărul infectaților cu COVID-19 la Smithfield și în Făget. Trei focare stinse în Timiș

DISTRIBUIȚI

DSP Timiș a prezentat situația epidemiologică la nivelul județului, în contextul pandemiei de COVID-19, pe 28 iulie, la ora 14.00. Astfel, 169 de persoane infectate cu coronavirus sunt internate în spitale, nouă la ATI, 134 de cadre medicale au fost confirmate de la debut, nicio persoană nu a fost externată la cerere în ultimele 24 de ore, la acest moment se desfășoară 31 de anchete epidemiologice, 2.396  de  teste au fost efectuate în ultimele 24 de ore, iar, de la începutul pandemiei, numărul total de decese COVID-19 este de 67.

„Menționăm faptul că, din totalul de focare declarate până la aceasta dată, mai sunt active și se află în supraveghere epidemiologică 7 focare, 3 focare fiind închise (Spitalul C.F.R., Spitalul Municipal și o unitate economică – n.r.)”, mai anunță DSP Timiș. Cele încă active sunt:

TIMISOARA UNITATE PROCESARE CARNE – 174 cazuri confirmate – Focar in supraveghere

TIMISOARA UNITATE SANITARA CU PATURI IN REGIM PRIVAT- 6 cazuri confirmate – Focar in supraveghere

 SPITALUL DE PSIHIATRIE GATAIA-12 cazuri confirmate – Focar in supraveghere

 UNITATE ECONOMICA – 3 cazuri confirmate- Focar in supraveghere

 COMUNITATE sat/ comuna – 11 cazuri confirmate- Focar in supraveghere

 CENTRU privat de îngrijiri paliative- 10 cazuri confirmate- Focar in supraveghere

 ZONA FAGET – 52 cazuri confirmate si două decese

Despre zona Făget, reprezentanții Direcției de Sănătate Publică mai transmit: „Direcţia de Sănătate Publică Timiș, prin personalul de specialitate urmărește și monitorizează cu deosebită atenție evoluția situației infecției cu noul coronavirus în această zonă. În acest context, au fost indentificate toate persoanele care se încadrau în definiția contactului apropiat, fiind testați conform Metodologia de supraveghere a sindromului respirator acut cu noul coronavirus (COVID-19), actualizată și s-a dispus maăsura carantinării, după caz.

În vederea efectuarii anchetei epidemiologice DSP Timiș a nominalizat o persoană responsabilă, care împreuna cu o echipa de specialiști analizează și implementează măsurile sanitare impuse de situație. Pentru un plus de siguranță, în zona respectivă.  s-a stabilit un calendar pentru efectuarea dezinfecției periodice a spațiilor publice.

S-a luat legătura cu medicii de familie pe raza localității care au fost cooptati cu contactarea și monitorizarea din punct de vedere medical a contacților izolați la domiciliu și acordarea asistenței medicale a populației din zona respectivă;

La nivelul Direcţiei de Sănătate Publică Timiș funcţionează o linie telefonică de urgenţă, 0770849869, unde cetăţenii pot obţine informaţii utile de prevenire şi combatere COVID-19 iar în cadrul Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervențiilor Timiș – CJCCI Timiș au fost alocate două numere de telefon mobil 0770849869 și 0770849705, precum și o adresă de email covid.timis@gmail.com, pentru a veni în sprijinul cetățenilor județului Timiș.

La nivelul Institutului Național de Sănătate Publică din subordinea Ministerului Sănătății a fost operaționalizată linia TELVERDE: 0800800358, destinată persoanelor care doresc informații legate de prevenirea infectării cu virusul SARS-CoV–2 (coronavirus), care are program de functionare permanent. La această linie telefonică pot fi solicitate informații despre modul în care se manifestă virusul, modalități de prevenire a îmbolnăvirii și alte detalii legate de conduita preventivă.

Cetăţenii pot să apeleze numărul unic de urgență 112 doar pentru situații de urgență, iar pentru solicitarea de informații să apeleze linia TELVERDE”.

Comentarii

comentarii