Acasă Cultura Au debutat Zilele Credinței și Culturii în Caraș Severin 2023

Au debutat Zilele Credinței și Culturii în Caraș Severin 2023

DISTRIBUIȚI

Zilele Credinței și Culturii în Episcopia Caransebeșului, ediția a XVI-a, au debutat, duminică 23 aprilie, și vor ține o săptămână, până sâmbătă, 29 aprilie, când se vor încheia cu Festivalul de poezie în grai bănăţean „Credinţă şi lumină”.

Manifestările au început în Duminica Tomii, când Catedrala Episcopală „Învierea Domnului” și „Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul” și-au sărbătorit hramul festiv.

După oficierea Sfintei Liturghii, în faţa Catedralei Episcopale, a avut loc un spectacol de promovare a tradiţiilor din satul bănăţean, la care au participat formaţii de dansatori şi tineri care și-au prezentat portul popular.

În după-amiaza din Duminica Tomii, 23 aprilie, începând cu ora 17, în curtea Reședinței Episcopale din Caransebeș, s-a desfășurat concertul extraordinar „Noi suntem ai României”, susținut de Corala Armonia a Arhiepiscopiei Tomisului.

Anul 2023 este declarat „Anul comemorativ al imnografilor și cântăreților bisericești”, prilej cu care, în cadrul  Zilelor Credinței și Culturii, se va organiza și cea de-a XIII-a ediție a Festivalului „Miron Cristea” dedicat în special corurilor parohiale, găzduit în Catedrala Episcopală „Învierea Domnului”, care va reuni 9 formații corale din Arad, Timișoara și din județul Caraș-Severin.

 

Comentarii

comentarii