Acasă Actualitate Au început înscrierile pentru Timișoara City Marathon. Startul alergării de 42 de...

Au început înscrierile pentru Timișoara City Marathon. Startul alergării de 42 de kilometri se va da la Otelec

DISTRIBUIȚI

Timișoara City Marathon a deschis înscrierile la toate cele patru curse de alergare deja tradiționale printre iubitorii de mișcare în aer liber. Aflat la cea de-a șaptea ediție, evenimentul organizat de Club Sportiv Alergotura încurajează un stil de viață sănătos, iar anul acesta, special pentru Timișoara, vine cu câteva noutăți menite să facă participarea alergătorilor la evenimente cât mai accesibilă.

Timișoara City Marathon îi invită pe toți cei care iubesc sportul și experiențele noi duminică, în 22 octombrie să sărbătorească prin alergare și să (re)descopere Capitala Europeană a Culturii, alergând cu voie bună la cele patru curse pregătite.

Maratonul „Cavalerii Cetății” by Flexik Automation: Startul maratonului de 42 de kilometri va fi dat pentru cel mult 100 de participanți în centrul localității Otelec;

La Semimaratonul „Eugeniu de Savoya” by Forvia/Hella (21 de kilometri) sunt disponibile maximum 200 de locuri;

Crosul „Poarta Forforosa” (10 kilometri )așteaptă un număr de cel mult 300 de participanți;

Crosul „Batalionul Banat” (trei kilometri) – în limita a 400 de participanți.

Evenimentul este unul competitional, așa că cei mai buni alergători la toate cele patru curse vor fi premiati de organizatori.

„Suntem extrem de entuziasmați să continuăm tradiția Timișoara City Marathon în mult așteptatul an al Capitalei Europene a Culturii. De altfel, încă de la prima ediție a evenimentului, cea din 2017, ne-am dorit ca Timișoara City Marathon să devină un eveniment emblemă al Timișoarei în Europa, inspirați fiind, încă de atunci, de prestigiosul titlu european. Va fi un eveniment de anvergură pentru că Timișoara îmbină frumos toate ingredientele necesare: contextul istoric, povestea pe care cu grijă o țesem în jurul curselor, rutele pe care le alegem pentru ca toți participanții, indiferent de orașul sau țara din care provin, să descopere frumusețea acestui oraș. Venim și anul acesta cu o serie de noutăți și surprize pentru alergători, însă poate cel mai important este că încurajăm participarea copiilor la două curse, încercând astfel să dezvoltăm acest spirit al unei vieți sănătoase, prin mișcare. Înscrierea lor este gratuită”, a spus Alexandru Lorinti, președinte Club Sportiv Alergotura.

O taxă de participare redusă există la Marathonul „Cavalerii cetății” și la Semi-maratonul „Eugeniu de Savoya”, prin achiziționarea separată, opțională, a tricoului tehnic.

Înscrierile la Timișoara City Marathon sunt deschise până la data de 9 octombrie 2023 și se pot realiza pe site-ul dedicat.

Mai multe detalii despre înscriere, program și condiții de participare pot fi consultate pe timisoaracitymarathon.ro.

Timișoara City Marathon este un eveniment organizat de Club Sportiv Alergotura și finanțat de Municipiul Timișoara, prin Centrul de Proiecte Timișoara și prin contribuția partenerilor și participanților înscriși la eveniment.

Club Sportiv Asociația Alergotura promovează de peste 10 ani alergarea ca un element al unui stil de viață sănătos. Membrii clubului se implică voluntar în dezvoltarea spiritului civic al comunității locale, având la activ câteva mii de ture de alergare, precum și competiții sportive, între care amintim Timotion, Pe un picior de Plai, La Petrovaselo în vie, Tura Licuricilor etc.

 

Comentarii

comentarii